Steeds meer Indiase rozentelers exporteren hun bloemen

Steeds meer Indiase rozenkwekers exporteren hun bloemen. Ditwordt vooral mogelijk gemaakt door subsidies van de Indiase regering. Ze geven kleinere telers de kans om te exporteren ententoonstellingen bij te wonen, zodat ze nieuwe klanten van over de hele wereldkunnen aantrekken. Daarnaast bieden ze de kwekers de mogelijkheid om dekwaliteit van hun producten te verbeteren door het toepassen van nieuwetechnologieën. ‘’Ook Elegant Flora, een Indiase teler, heeft de nieuwemogelijkheden als het gaat om te exporteren ontdekt’’ zegt Aakash Agarwal,hoofd verkoop bij Elegant flora.


Bij Elegant Flora

"We zijn op zoek naar mogelijkheden om te exporterennaar Australië", zegt hij. Vorig jaar heeft Elegant flora hun 6 hectare grotekwekerij in Maharashtra uitgebreid met nog eens 6 extra hectare. Dagelijksgroeien er 5000 rode, gele en witte rozen in hun polytunnels. "In deafgelopen jaren gingen onze rozen voornamelijk naar India en werden verder alleen geëxporteerd bij speciale gelegenheden, zoals Kerst en Valentijnsdag. Alsgevolg van de uitbreiding en de overheidssubsidies zijn we in staat om meer vanonze producten te exporteren", verklaart Agarwal.

Waarom Australië? "Voor veel tuinbouwers is Europa hunbelangrijkste markt. Maar als we kijken naar de vervoerskosten van onzebloemen van India naar Europa, dan is Australië voor ons financieel gezieneen betere optie. Daarnaast is het erg moeilijk om te concurreren met de rozenuit Oost-Afrika, die al op de Europese markt te verkrijgen zijn.

"Met het oog op de Australische markt zijn we van planom in de toekomst tentoonstellingen bij te wonen", concludeert Agarwal.


Voor meer informatie:
Elegant Flora
Aakash Agarwal
Email:sales@elegantflora.in
www.elegantflora.in


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.