open dag kwekerij Melenhorst

Van snijbloemenkwekerij naar kwekerij met zorg

Tholen - Bij Snijbloemenkwekerij Melenhorst wordt morgen een open dag gehouden. Daarbij staat niet alleen de teelt van de bloemen centraal, maar ook de dagopvang die sinds vorig jaar wordt aangeboden bij het bedrijf.

Morgen is het open dag bij snijbloemenkwekerij Melenhorst, gevestigd in Erica. Van half 10 tot half 1 opent het bedrijf de deuren. Maar anders dan op andere open dagen zal kweker Rick Melenhorst niet alleen uitleg geven over zijn alstroemeria's, de veredeling daarvan en de handel erin. De open dag is gewijd aan de dagbesteding die sinds vorig jaar wordt aangeboden op de kwekerij. "Al langere tijd liepen twee jongens van ZMLK-school stage bij ons, voor een dag per week of per twee weken. Maar ze werden achttien jaar, waren klaar met school en dan zijn de stages ook afgelopen", vertelt Melenhorst. "Omdat het goed beviel en ze graag wilden blijven komen, zijn we dat gaan regelen."Inmiddels komen er wekelijks drie jongens op het bedrijf voor de dagbesteding en dat aantal wil Melenhorst verder vergroten. "We hebben eigenlijk net wat meer mensen nodig. Dan kun je er ook op investeren", aldus Melenhorst. "Voor het economische aspect moet je dit sowieso niet doen - je krijgt weliswaar een vergoeding, maar moet ook allerlei certificaten halen en zaken op orde hebben. Maar met meer mensen kunnen we ook meer dingen aanbieden. Een busje regelen bijvoorbeeld, voor het vervoer."

De overstap van stage naar dagbesteding heeft volgens Melenhorst niet veel verschil gemaakt op het bedrijf. "Het is ook de bedoeling dat ze meelopen in het gewone bedrijf." Dat betekent ook dat het takenpakket afgestemd wordt op de interesses. "Het gaat niet om de prestaties. Als ze geen zin meer hebben, gaan ze in de kantine zitten met een bak koffie. Ook goed. Dan komt het morgen wel, of doe ik het even zelf." Maar, als een klus klaar is, is de sfeer heel goed. En anders eigenlijk ook, vindt Melenhorst. "Ze zijn echt trots op wat er gedaan is. En dat is ook wat het leuk maakt, dat ze echt mee kunnen doen."

Voor meer informatie: www.kwekerijmelenhorst.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven