Arno van der Maarel bij RTL Nieuws

"Labbekakken" welkom in het Westland"

In een interview met de Volkskrant noemde Hans de Boer, werkgeversvoorzitter van VNO-NCW, Nederlanders, die in de bijstand zitten "labbekakken". "Er is in Nederland een groot taboe op heldere taal over uitkeringen. Veel mensen zouden direct aan het werk kunnen."

'Ongepast', liet Mark Rutte weten in een reactie. "De meeste mensen zouden meer behoefte hebben aan een uitgestoken hand dan een middelvinger," deed Asscher er een schepje bovenop. In zijn algemeenheid kreeg de Boer weinig bijval voor zijn uitspraken. Zo weinig zelfs, dat hij door de knieën ging en excuses maakte voor zijn opmerking.

Arno van der Maarel
Feit is dat 425.000 mensen in de bijstand zitten. Ongeveer driekwart daarvan kan ook echt niet werken en ondervindt allerlei problemen met het vinden van werk. Dat betekent tevens dat een kleine 100.000 mensen wél aan het werk kan. Overheid en werkgeversorganisaties ondernemen dikwijls initiatieven om mensen aan het werk te krijgen. Drie jaar geleden was er zo'n initiatief in het Westland, liet RTL nieuws weten, maar dat verliep niet bijzonder succesvol. "De meeste mensen waren totaal niet gemotiveerd," vertelt Arno van der Maarel van Maarel Orchids desgevraagd. "Zij kwamen hun bed niet uit, konden het tempo niet aan en gingen voortijdig naar huis, precies wanneer het hun uitkwam."Desondanks zijn zij in het Westland nog altijd welkom, weet RTL. "Als je bereid bent laag te beginnen en hard te werken, zijn er mogelijkheden door te groeien naar betere functies. Ook bij ons," aldus Van der Maarel.

De aflevering terugkijken kan hier

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.