Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Modelmatig telen om energie te besparen

Uitgangspunt bij Het Nieuwe Telen is de plant. Bij de juiste balans in water, energie en assimilaten is de groei optimaal. Bijkomend voordeel is dat er ook energie bespaard wordt. Dit kwam 17 juni naar voren tijdens een bijeenkomst voor Groene Planten in het kader van Het Nieuwe Telen. De kwekers kregen een goede indruk van wat de cursus Het Nieuwe Telen inhoudt en waren enthousiast.



Inzicht in het huidmondjesgedrag van de plant en hoe de plant zich gedraagt, is onmisbaar. Dit geeft de mogelijkheid om de plantbalans te corrigeren. Naast Het Nieuwe Telen kwam ook het model uit Energie Zuinig Telen Ficus ter sprake. De ontwikkelingen gaan snel en het model geeft meer inzicht in de plant. Op verschillende punten is het model inmiddels al doorontwikkeld. De praktijk leert dat de praktische toepassing van modellen in de praktijk moeilijk is. Hierover wordt binnenkort verder gesproken met geïnteresseerde ondernemers.

Bron: Kas als Energiebron
Publicatiedatum: