Anthura en KeyGene gaan samenwerking intensiveren

Anthura en biotechnologiebedrijf KeyGene hebben samenwerkingsafspraken voor de lange termijn gemaakt voor het ontwikkelen van veredelingsprogramma's voor nieuwe varianten van anthurium en orchidee. Het Wageningse KeyGene is een bedrijf dat zich bezig houdt met moleculaire genetica voor het kweken van nieuwe gewassen. Anthura veredelt en vermeerdert anthurium en orchideeën voor zowel pot- als snijcultuur. Het bedrijf zet deze kweekproducten af in meer dan 70 landen. Anthura en KeyGene werkten al enige tijd samen waarbij de genomics technieken van KeyGene werden ingezet. De bedrijven hebben besloten deze samenwerking te verlengen en te intensiveren.

"Wij zijn enthousiast over de intensivering van de samenwerking met KeyGene," aldus Mark van der Knaap, directeur van Anthura. "Wij kunnen hierdoor nog beter profiteren van de kennis en de leidende marktpositie van KeyGene op het gebied van moleculaire verdeling en ontwikkeling in zowel de sierteeltsector als in de groenten."

"Wij zijn vereerd met het vertrouwen dat Anthura in ons heeft," aldus Robert van Tuil, directeur business development bij KeyGene. "Wij op onze beurt hopen dat de samenwerking een impact zal hebben op onze capaciteit toegevoegde waarde te creëren en onze innovatieve kracht nog verder te vergroten."


Voor meer informatie:
Anthura
www.anthura.nl

KeyGene
Jenny Peters
T: +31 317 466 866
Email: Public_Relations@keygene.com
www.keygene.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.