Mult Grow Investment

Ook kleine kwekers Kenia willen groeien

Niet alleen de grote jongens, maar ook kleinere kwekers in Kenia koesteren veelal de wens uit te breiden. Een daarvan is Mult Grow Investment, een bedrijf met een areaal van 20ha waarvan 0,5ha kas dat zomerbloemen kweekt. Op de IFTEX wonnen zij een prijs voor de uitstekende kwaliteit van de door hen geproduceerde bloemen en liggen er plannen meer buitenlandse afnemers te contracteren. 


Recht: Peter Murimi, eigenaar van Mult Grow Investments, met de prijs. Foto is genomen op de IFTEX in Nairobi.


Verbeteren van de kwaliteit
Mult grow Investments is continu bezig de kwaliteit van diens producten te verbeteren en won op de IFTEX met de eryngium genaamd Magical Anita zilver in de categorie Best Flower Quality. Zij kregen de prijs voor het lange vaasleven van de bloem (tot 16 dagen) en de immuniteit, die het heeft voor plantziekten.


De eryngium Magical Anita

"De eryngium houdt van zonlicht," vertelt Peter Murimi, directeur van Mult grow Investments. "Daarom wordt hij buiten geteeld." Volgens Murimi zijn de eisen die de export stelt aan het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen streng. "Om te mogen exporteren, moet je als kweker door Kephis gecertificeerd zijn voor goed beleid aangaande gewasbescherming."

Om verschillende ziekten en insecten de baas te worden, wordt er op het bedrijf gebruik gemaakt van vangplaten en zetten zij een combi-middel (met chemische en biologische middelen) in ter bescherming van de gewassen. Naast de eryngium worden er ook Agapanthus, Craspedia en Alstroemeria gekweekt. 

Toenemende export
"De IFTEX is een uitgelezen kans buitenlandse kopers te ontmoeten," vertelt Murimi verder. "Wij exporteren voornamelijk naar Nederland. In de nabije toekomst hopen wij meer direct aan de consument te kunnen gaan leveren. Om dit te bereiken, willen wij meer beurzen gaan bezoeken. Misschien is het mogelijk om de IFTF in Vijfhuizen te bezoeken, maar dat moeten we nog bezien." 

Mult grow Investments
Mult grow Investments is over de laatste jaren flink gegroeid. In 2008 begon het bedrijf met 0,5 ha. Nu zijn dat er 20. Meer uitbreiding staat wel op het verlanglijstje, maar, zo zegt Murimi, land is erg duur en met name vruchtbaar land. "Daarom ligt onze focus primair op het verbeteren van de kwaliteit en het zoeken naar nieuwe afzetkanalen."


Voor meer informatie:
Mult grow Investments
Peter Murimi
T: +254 724 977 259
Email: 5growers09@gmail.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven