Bijzondere bloem uitgelicht bij FH

Hymenocallis festalis Zwanenburg van Kwekerij Arjan Warmerdam

FloraHolland belicht bij tijd en wijle een bijzonder product op de Bloemistenklok Naaldwijk. Deze keer is dat de Hymenocallis x festalis Zwanenburg van Kwekerij Arjan WarmerdamSpinlelie
Een exclusieve verschijning, dat heeft de Hymenocallis x festalis Zwanenburg. Wat direct opvalt, zijn de gekrulde witte bloemblaadjes en de heerlijke lichtzoete geur, die de bloem verspreidt. Voor een luxe uitstraling verwerkt u de Hymenocallis in een boeket met mooi grof decoratiegroen. De bloem zelf is heel fijntjes opgebouwd.

Van oorsprong werd de sierlijke Hymenocallis x festalis Zwanenburg ook wel de Peru 'spinlelie' genoemd. Deze Zuid-Amerikaanse bloem is prachtig gevormd en toont gelijkenissen met een narcis. Achter de grote cup ontvouwen de slanke gekrulde bloemblaadjes.Ismene
Hymenocallis-soorten worden vaak verkocht onder de naam Ismene. Deze naam is van de schone Ismene, de dochter van Oedipus en Jocasta in de Griekse mythologie. Er bestaan tussen de 40 en 50 Hymenocallis-soorten. De lichtzoet geurende Hymenocallis is een bolbloem uit de familie van de Amaryllidaceae. De cultivar festalis Zwanenburg is helder wit en bloeit als snijbloem beter dan de andere soorten. Van oorsprong is dit soort een kruising van veredelaar/bollenspecialist van Tubergen die aangeeft dat dit de allermooiste en allergrootste is. De selectie Zwanenburg dateert uit 1912.

Exclusief
De Hymenocallis wordt geplukt als de knoppen gesloten zijn en de eerste knop op springen staat. Hiervoor wordt gekozen omdat de bloemen heel teerbaar zijn door de franjes die gemakkelijk beschadigen. Let bij de aankoop op dat de knoppen nog gesloten zijn of licht springen. Het vaasleven is tussen de vijf en zeven dagen, mits u de snijbloem op de juiste manier behandelt. Arjan Warmerdam is de enige kweker die deze bloem van de bol plukt. Daarnaast is er in Nederland ongeveer acht hectare Hymenocallis bollenteelt. Half april gaan de bollen de grond in en midden juni, juli worden de bloemen van de betere selectie geplukt. De aanvoerperiode is slechts van korte duur.

Voor meer informatie klik hier

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven