Geen caravans in kas Berkel en Rodenrijs

Het college van B&W in Lansingerland heeft gelijk gekregen in een rechtszaak tegen twee ondernemers die een kas gebruikten als caravanstalling. Volgens het B&W past een caravanstalling niet in het bestemmingsplan.

Het gaat om een tweetal kassen en een loods in Berkel en Rodenrijs. De ondernemers hebben daar enkele jaren geleden een caravanstalling gerealiseerd. Het stallen van de caravans past niet in het bestemmingsplan en daarom wil de gemeente het niet hebben. In september 2013 werden de ondernemers gesommeerd alle caravans uit de kas te halen, op straffe van een dwangsom. Het bezwaar van de ondernemer werd ongegrond verklaard en ook voor de rechter kreeg de ondernemer geen gelijk.

Nu kwamen ze uit bij de enkelvoudige kamer. Daar betoogde de ondernemer dat het college al bij de bouw van de kas, in 2009, wist dat er misschien caravans in zouden komen te staan. Daar is niets tegen gedaan. Stilzwijgend toestemmen, vindt hij. De meervoudige kamer is het daar niet mee eens en de dwangsom blijft gelden.

Lees de hele uitspraak hier.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven