Gebruikte belichtingsarmaturen uit Nederland wereldwijd ingezet

Het jaarrond telen wordt mondiaal steeds vaker een vereiste. Echter soms ontbreken de financiële middelen voor de noodzakelijke vervanging of om de ommezwaai te maken. Het investeren in tweedehands assimilatielampen is dan prijstechnisch een interessant alternatief. Het jaarrond kunnen telen is naast het voldoen aan de vraag ook vaak winstgevender, omdat de producten op de markt kunnen worden gebracht als de verkoopprijzen goed zijn.

Gebruikte armaturen
DS Hortitrade is een handelsbedrijf in gebruikte tuinbouwmachines en materialen en richt zich op de vervangingsmarkt van allerlei materialen en machines ten behoeve van de glastuinbouw. De mondiale interesse in gebruikte assimilatie armaturen stijgt. In de wintermaanden geeft assimilatiebelichting een betere kwaliteit en hogere productie, zowel bij groenten als sierteelt. Telers zijn nu al bezig met de voorbereiding van komend winterseizoen en dit is duidelijk te merken in de markt.

Mondiaal
Met de verkoop van tweedehands armaturen is assimilatiebelichting door de geringere investering voor grotere doelgroepen bereikbaarder. "Nederland is voor ons een grote afzetmarkt, maar we leveren ook steeds meer gebruikte armaturen naar vele andere landen in Europa, Azië, Noord-Amerika en het Midden-Oosten", aldus Dave Debets van DS Hortitrade. "Samen met de teler willen wij komen tot een verantwoorde, duurzame en betaalbare investering. De uitdaging is om samen met de teler op basis van lokale mogelijkheden de efficiëntste belichtingsstrategie te bepalen. Hoe mooi is het om te zien, dat Nederlandse tuinbouwmaterialen, zoals assimilatie armaturen, na een grondige revisie elders een lang nieuw leven tegemoet kunnen."Garantie
"Al het ingekochte materieel wordt na binnenkomst volledig gereviseerd. DS Hortitrade staat voor kwaliteit. Dit geldt uiteraard ook voor gebruikte armaturen. De armaturen worden volledig gerenoveerd en getest. Nieuwe condensator, nieuwe bol en nieuwe geanodiseerde reflector behoren tot de standaard behandeling. Elke armatuur wordt dan ook met garantie verkocht, zo waarborgen wij een kwalitatief hoogstaand product. Bij de keuze van het type installatie is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid toegevoegd groeilicht en de kwaliteit van het licht. Een goed lichtplan is daarom essentieel om effectief te kunnen belichten. Tegenwoordig leveren we om deze reden steeds vaker het complete pakket. Onze specialisten stellen een lichtplan op en de armaturen worden compleet geleverd en geïnstalleerd inclusief alle benodigde ophangprofielen, bekabeling en schakelpanelen", zegt Dave Debets.Projecten
Zowel de Nederlandse telers als de internationale telers hebben inmiddels ontdekt dat nieuw kopen niet altijd nodig is. De afgelopen periode heeft DS Hortitrade verschillende complete projecten geleverd en geïnstalleerd in binnen- en buitenland. "Een aantal voorbeelden van projecten die we afgelopen jaar volledig hebben geleverd en geïnstalleerd zijn 1.000 stuks elektronische 600 watt armaturen in Canada, 6.000 stuks conventionele 600 watt armaturen in Rusland en 2.000 stuks conventionele armaturen in Armenië. Maar ook Nederland blijft niet uit. Zo hebben we laatst bijvoorbeeld 1.500 stuks moderne 1.000 watt armaturen geleverd aan een teler uit de Lier.", aldus Dave Debets.


Voor meer informatie:
Debets – Schalke
Havenstraat 49
2681 LC MONSTER
Tel (0174) 24 53 21
debets@debets.nl
www.debetsschalke.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.