Vader en zoon mascotte WK KassieBouwen 2015

Ferry Kruithof, werkzaam voor Certhon in Poeldijk, en zijn zoon Owen van 11 jaar bepalen dit jaar het gezicht van het Van der Ende WK KassieBouwen. Ferry is al vanaf zijn 15e actief in de tuinbouwsector en zijn zoon overweegt in de voetsporen van zijn vader te treden, maar vindt een voetbalcarrière ook nog steeds erg leuk.

In de vorige edities van het Van der Ende WK KassieBouwen heeft Ferry met een team van Certhon een aantal keren net niet de eerste plaats weten te bemachtigen, maar dit jaar denkt hij een reële kans te maken voor de eerste plek.

Zijn zoon Owen was in de voorgaande jaren bij alle wedstrijden aanwezig, vooral om zijn vader aan te moedigen, maar dit jaar wordt voor hem nog spannender omdat hij nu ook zelf deelneemt aan het WK KassieBouwen Junior, een spannende wedstrijd waarbij teams van Westlandse basisscholen tegen elkaar strijden.Dit bijzondere kampioenschap wordt in de aanloop naar het 'echte' WK KassieBouwen voor de eerste keer georganiseerd voor Westlandse jongeren uit groep 7 en 8 en heeft als doel om kinderen van 10 tot 12 jaar op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met tuinbouwtechniek. Elke basisschool in het Westland kan zich in de eerste week van september aanmelden met één team van 4 leerlingen. Voor de winnaars zijn leuke prijzen beschikbaar en voor elk team is er een aandenken. Owen is een leerling van de Ichthusschool in Monster en heeft er op school al op aangedrongen dat ze zich aanmelden voor dit spectaculaire kampioenschap. En hij wil winnen, net zoals zijn vader.

De 5e editie van het Van der Ende WK KassieBouwen vindt plaats op zaterdag 10 oktober, waarschijnlijk weer in de voormalige productiehallen van Adr. van der Voort aan de Bovendijk 41 te Kwintsheul. De totale opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen komt ook dit jaar weer geheel ten goede aan Stichting de Zaaier uit Maasdijk, een praktische hulporganisatie die zich met kennis van de agrarische sector, specifieke benodigdheden en financiële middelen richt op enkele landelijke gebieden in het Noordoosten van Congo. De opbrengst van vorig jaar is bijvoorbeeld gebruikt voor het bouwen van een brug om twee gebieden op een veilige manier met elkaar te verbinden. Voor meer informatie, kijk op www.dezaaier.com en www.wkkassiebouwen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven