André Martin, Agripolyane;

Speciale kasfolie voor rozenkwekers Kenia

Op de IFTEX in Nairobi, Kenia, presenteerde het Franse bedrijf Agripolyane twee nieuwe typen folie, speciaal voor de Keniaanse rozenkweker. Beide typen beschikken over zogenaamde micro-bubbels en dat heeft een aantal voordelen: het zorgt voor diffuus licht en heeft zowel een koelend als ook een thermisch effect. Dat vertelde André Martin van Agripolyane, het bedrijf dat sinds 1998 met een gepatenteerde techniek kasfolies met micro bubbels produceert.


Nelly Hdoubane en Andre Martin van Agripolyane twee weken geleden op de IFTEX in Nairobi, Kenia.

Verspreiding van licht
Volgens Martin zorgen de micro bubbels in het meerlagige folie voor de perfecte verspreiding van licht zonder dat daarbij het PAR (Photosynthesis Active Radiations) afneemt. "In standaard folies wordt de lichtverspreiding gerealiseerd door er mineralen in te verwerken. Dat heeft een nadelig effect op PAR," aldus Martin.


Een zogenaamde 'bicolor' (tweekleur).

Koelend effect
De micro bubbels zorgen ook voor een koelend effect. Het folie kan de temperatuur in de kas maar liefst 6 tot 8 graden onder de buitentemperatuur houden. De bubbels in de middelste laag houden de warmte niet vast maar weerkaatsen het. "Dit komt neer op minder stress, betere groei en - ook niet onbelangrijk - een beter klimaat om in te werken."

Thermisch effect
"Ook houdt het folie de warmte goed vast. De meeste kassen in dit gebied liggen op grote hoogte en dan kan het 's nachts flink afkoelen. Dat kan schadelijk zijn voor de gewassen."
 

Een kas bedekt met het ClimaColor folie.

Beschikbaarheid
De twee folies die het bedrijf op de beurs presenteerde waren de ClimaRose 3th en de ClimaColor 3D. Beide folies zijn voorzien van een stof afstotende laag, IR en koelend en thermisch effect. Beide folies zijn beschikbaar in een dikte van 200 mµ en Anti Drip. Agripolyane biedt een garantie van 36 maanden bij gebruik in Oost-Afrika.

Voor meer informatie:
AGRIPOLYANE
Email: amartin@agripolyane.com
www.agripolyane.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.