Markt introducties tijdens de FlowerTrials 2015:

Uitgelicht: Volmary, DHM, Hishtil, Cohen, Butterfly Garden, Jaldety, GGG Grünewald, P. v.d. Haak, Beekenkamp

Tholen - De FlowerTrials 2015 was een goede mogelijkheid voor de veredelaars en vermeerderaars om hun bestaande en nieuwe variëteiten te tonen aan kwekers. Dit event vond vorige week plaats en trok veel internationaal bezoek. Niet alleen Europeanen, maar kwekers vanuit de hele wereld kwamen naar Nederland en Duitsland om deze nieuwste trends op het gebied van pot- en perkplanten te bekijken. Mixen, geurende bloemen, verbeterde variëteiten en nog veel meer was er te zien. Maar liefst 49 bedrijven opende hun deuren. Wij hebben reedseen uitgebreide fotoreportage gepubliceerd, maar hier lichten wij nog een aantal van de deelnemende bedrijven uit, die hun noviteiten in de Westland regio presenteerden: Volmary, DHM, Hishtil, Cohen, Butterfly Garden, Jaldety, P. v.d. Haak en Beekenkamp.


Bernd Krämer van Volmary met het Soul concept. De pot is gevuld met kruiden die samen een goede mix maken voor op de pizza: pizza kruiden.


Hier een aantal noviteiten van Volmary: Links boven: Bernd Krämer van Volmary laat de Solena Compact (links) en de Solena Double (rechts) zien.  Rechts boven: The April Night van Volmary bloeit vroeg: midden/eind april. De opkweek duurt ongeveer 10 weken. Deze April Night is in een polytunnel opgekweekt. Links onder: The April Night van Volmary bloeit vroeg: midden/eind april. De opkweek duurt ongeveer 10 weken. Deze April is in een kas opgekweekt. Rechts onder: ‘Winter Wonders’ (Calendula x hybrida) is een geheel nieuwe serie van Volmary, die bestaat uit drie kleuren. De opkweek duurt 10-12 weken. Deze Calendula trok de aandacht van veel bezoekers tijdens de FlowerTrials 2015.


Het team van DHM.


Een aantal noviteiten en bestaande variëteiten van DHM. Links boven: Links: Tourmaline 'Deep Rose' Lanvirginia, een zeer compacte plant. In het midden: Agathe 'Red Velvet' Lanalabama. Een klimplant met diep rode bloemen. Kan 2-3 meter lang worden. Tourmaline 'White with Pink Eye'. Van DHM. Rechts boven: De bloem van de Tourmaline 'Deep Rose' Lanvirginia van DHM. Links onder: The Opale van DHM. In 2011 kreeg deze plant de beste innovatie prijs op de IPM. Rechts onder: De bloem van de Tourmaline 'White with Pink Eye' van DHM.


Maya Avni, Eyal Kleinberger en Ofir Elasar van Hishtil.


Een aantal noviteiten van Hishtil: Links boven: Scabiosa 'Kudo'. Tijdens de Spring Trials in California won deze plant de Editor's Choice award. Rechtsboven: De FunTaStick Pepper tree van Hishtil. Dit is een kleurrijke plant met pepers die gegeten kunnen worden. Deze plant is gecreerd door Hishtil met een gepatenteerde ent techniek. Trafic Light van Hishtil. Rechts boven: Zoals de naam al zegt, de kleuren van de stoplichten op 1 plant. Links onder: De Salicronia van Hishtil heeft een zoute smaak.Nomi Hen van Cohen.


Een aantal noviteiten van Cohen: Links boven: Petunia Happy Magic Giant Dijon van Cohen. Deze petunia heeft de OFA retailers choice award in 2014 gewonnen. Rechts boven: Petunia Happy Classic Pink Picotee van Cohen. Het is een plant die de aandacht trok bij de FlowerTrials. De plant heeft roze bloemen met een grote witte rand. Links onder: Bidens Bee Giant Yellow van Cohen. Deze bidens is compact en heeft grote bloemen. De plant trok veel aandacht. Rechts onder: 5 nieuwe varieteiten in de Tiara serie van Cohen.Jaap Zeelenberg vertegenwoordigt Butterfly Garden op de FlowerTrials. Op de foto met de Lavendula Stoechas. Deze lavendel heeft een grote hoeveelheid bloemen, goede doorbloei en bloeit meerdere keren.


Bezoekers die praten en foto's maken van de variëteiten van Jaldety.


Een aantal noviteiten van Jaldety: Links boven: Linksboven: De Salvia love and wishes van Jaldety. Dit is een nieuwe kleur in de Salvia serie. Een deel van de Royalties gaat naar een goed doel. Rechts boven: Ganzia SunBathers Totonaca van Jaldety. Van de Ganzia serie is deze variëteit het populairst. De plant heeft groete bloemen, is uniform, heeft veel bloemen. De bloemen hebben een goed gevuld midden. Links onder: De Delosperma Hot Pink van Jaldety is compact en heeft een neerwaartse groei. Rechts onder: Thunbergia Alata Arizona Terracotta van Jaldety. De kleuren van de bloemen zijn terracotta en het midden is donker. De grote hoeveelheid bloemen bloeien van lente tot herfst.


Jan Grünewald van GGG Grünewald.


Een aantal noviteiten van GGG Grünewald: Links boven: De Dream of Spring mix van GGG Grünewald. Rechts boven: De Torelus is een nieuwe serie van GGG Grünewald en trok veel aandacht tijdens de FlowerTrials. Bloeit vroeg en is binnen 5 weken te kweken in een 12 cm pot. De serie bestaat uit opvallende kleuren: op dit moment: 2 witten, 2 gelen, oranje en rood. Links onder: De Lovely Dream Verbena Mix. De witte verbena in deze mix heeft een vanille geur. Het zijn compacte staande verbena en ze zijn allemaal tegelijkertijd in bloei. Rechts onder: Dianthus Rose Red Single van GGG Grünewald. De bloemen staan direcht boven het blad. Er was veel interesse voor deze plant tijdens de FlowerTrials.


Perry van der Haak van P. v.d. Haak.. De nieuwe pelargonium variëteiten van P. v.d. Haak staan rondom de Porsche. Er zijn vier nieuwe soorten: Paula, Eva, Kasech en Emma.


Achterin: Emma Improved. (verbetering van een bestaande variëteit, egaler van kleur, beter plantbouw en sterker blad.) Midden: Lara Improved (verbetering van een bestaande variëteit). Vooraan: Paula (dubbelbloemig, verbetering van bestaande variëteit, bloeit vroeger, betere vertakking en is in januari beschikbaar voor kwekers).


Vooraan: Eva (blijft stabiel wit en bloeit vroeger dan het huidige soort). Daarachter: Kasech (Zonale, donkerbladerig en is een nieuwe kleur in de 'ogenserie').


Sirekit Mol van Beekenkamp met de Labella Grande Dark Orange van Beekenkamp.


Een aantal noviteiten van Beekenkamp: Links boven: De Tomtato. Aan de onderkant van de plant groeien aardappelen en daarbovenop tomaten. Rechts boven: Beauvilla White van Beekenkamp. Heeft een compacte teelt, vertakt vanuit het midden. Deze witte is het meest gewild. Links onder: Waterfall Pastel Pink of Beekenkamp. Rechts onder: Cewlosia Fire Purple Violet. Dit is de nieuwe kleur in de Celosia Fire serie. De serie bestaat nu uit 6 kleuren.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.