Ruud van Emmerik, PV FloraHolland,

Vaderdag (nog) erg klein in bloemen- en plantenhandel

Tholen - "Vaderdag leeft weinig in de handel, maar een voorzichtige interesse is er wel," merkt Ruud van Emmerik, Persoonlijk Verkoper bij FloraHolland. "De dag is absoluut niet te vergelijken met Moederdag: dat valt eerder in het seizoen en dan kunnen prijzen veel verder worden opgestuwd. Nu zijn veel meer kwekers volop in productie en zie je dat veel minder. Daarnaast is Vaderdag een dag dat minder met bloemen en planten geassocieerd wordt dan Moederdag. Maar toch heb ik het gevoel dat men er meer op in wil gaan zetten. Dan moet je niet denken aan boeketten, maar voor enkele specifieke producten als bijvoorbeeld hangplanten lijkt men toch meer mogelijkheden te zien."

Moederdag Frankrijk
Een week of drie geleden was het Moederdag in Frankrijk. Deze dag is van oudsher interessant voor de handel, maar loopt de laatste jaren steeds verder terug. "Toch was dit jaar niet slecht. Zelfs iets beter dan het jaar ervoor. De Fransen willen voor hun moeder bloeiende planten. Er moet veel kleur in zitten en het liefst in grote potten. Phalaenopsis doet het er nog altijd goed en ook bijvoorbeeld hortensia's vormen een belangrijk product."

Veiling
Verder is het kalm in de handel. "Planten lopen wat minder," aldus Emmerik. "Het perkplantenseizoen is min of meer voorbij en wat de mensen in de tuin willen hebben, hebben ze. Het is nog niet heel warm en de vakanties zijn nog niet echt begonnen, wat maakt dat de bloemenhandel nog relatief goed is. In heel Europa is het weer tot nog toe matig. Maar - en zo is het ook - dat kan vandaag of morgen ineens voorbij zijn."

Voor meer informatie:
FloraHolland
Ruud van Emmerik
Persoonlijk verkoper
E: ruudvanemmerik@floraholland.nl
www.floraholland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.