Markt introducties tijdens de FlowerTrials 2015:

Uitgelicht: Royal van Zanten, Danziger, Horteve Breeding, Morel Diffusion, Takii Seeds, Evanthia, Flora Nova, Thompson Morgan en Hilverda Kooij

Tholen - Mixen, geurende bloemen, verbeterde variëteiten en nog veel meer was te zien bij de FlowerTrials 2015, die afgelopen week plaats vond in Nederland en Duitsland. Maar liefst 49 bedrijven opende hun deuren en trokken bezoekers van over de hele wereld. Wij hebben reedseen uitgebreide fotoreportage gepubliceerd, maar hier lichten wij nog een aantal van de deelnemende bedrijven uit, die hun noviteiten in de Westland regio presenteerden: Royal van Zanten, Danziger, Horteve Breeding, Morel Diffusion, Takii Seeds, Evanthia, Flora nova en Thompson Morgan en Hilverda Kooij.


Bij Royal van Zanten waren ook Danziger, Horteve Breeding en Morel Diffusion te gast.


Isabel Groot en Jeroen Meeder van Royal van Zanten bij een van de nieuwe concepten: de Tiara


Royal van Zanten heeft een diep paarse Celosia ontwikkeld, dat inmiddels door twee kwekers in Nederland geteeld wordt. Men heeft een opvallende promotiestunt bedacht om dit product in de picture te krijgen: met schoenen!


Nimrod Barnea van de Israëlische veredelaar Danziger


De nieuwe Petunia 'Pink Halo Ray' van Danziger


Laurence en Kees Everleens van Horteve Breeding trots op de nieuwe Hortensia's


Enkele nieuwe Hortensia variëteiten bij Horteve Breeding


Marlies Bensdorp de Labaca, van het Franse Morel Diffusion, bij het nieuwe concept Pipoca


Een indrukwekkende oprit bij Takii Seed. De Japanse veredelaar was tevens gastheer van Evanthia, Hem Genetics, Flora nova en Thompson Morgan


Andrew Spencer vertelde over het wel en wee van de Engelse sierteelt en de nieuwste innovaties bij Thompson & Morgan


Gé C. M. Bentvelsen en Jocelyne van ABZ Seeds. Het bedrijf bedient twee markten: die van de groenten&fruit en de sierteelt.


Evanthia was aanwezig met o.a. Sunflowers, een samenwerkingsverband tussen vijftien verschillende potzonnebloemtelers en veredelaar dat enkele maanden geleden gelanceerd werd. Op de foto Luit Mazereeuw


Bij Takii Seed spraken we met Jeroen Jongerius, hier bij de Cannova waarmee de veredelaar een prijs voor beste markt introductie won (de Fleuro Select award)


De fleurige toegang bij Hilverda Kooij


Bij HilverdaKooij konden bezoekers ook even de proefkas inlopen.


Marcel van Steekelenburg, sales manager bij HilverdaKooij, vertelde over de presentatie. De tafelovertrekken, met daarop de nieuwste anjer-variëteiten, liet het bedrijf speciaal voor de gelegenheid ontwerpen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.