Markt introducties tijdens de FlowerTrials 2015:

Uitgelicht: Florensis, Benary, Schneider, Varinova, Brandkamp en Dalina

Mixen, geurende bloemen, verbeterde variëteiten en nog veel meer was te zien bij de FlowerTrials 2015, die afgelopen week plaats vond in Nederland en Duitsland. Maar liefst 49 bedrijven opende hun deuren en trokken bezoekers van over de hele wereld. Wij hebben reedsal een uitgebreide fotoreportage gepubliceerd, maar hier lichten wij nog een aantal van de deelnemende bedrijven uit die hun noviteiten in de Westland regio presenteerden: Florensis, Benary, Schneider, Varinova en Dalina Genetics.


Regina Dinkla van Florensis.


Enkele noviteiten van Florensis: Links boven: De Conga: Pink Kiss (Calibrachoa x hybrid) is een compacte plant die zeer geschikt is voor de tuintafel. Volgende zomer 2016 zal deze plant op de markt komen. De Conga serie bestaat uit 4 kleuren. Rechts boven: Drie nieuwe kleuren zijn er toegevoegd aan de Toscana serie; wit (Eva), rood (Paula) en roze (Kasecha). Links onder: De Chameleon. Deze plant bloeit rijk en wild, net als de Can Can serie van Florensis. Door de zomer heen veranderen de bloemen van kleur. Deze Chameleon serie bestaat uit 6 verschillende kleuren. Rechts onder: De Lavendel met een nieuw concept: Essence. Met dit concept probeert Florensis de lavendel wat bekender in de markt te krijgen. De Essence is een winterharde meerjarige plant en bloeit 10 dagen eerder dan de welbekende Hidcote.


Niet alleen binnen, maar ook buiten presenteerde Florensis haar variëteiten. Hier kijken de bezoekers naar de variëteiten in de proeftuin.Gundula Wagner van Benary voor de BIG begonia. Deze begonia wordt wereldwijd gebruikt in de tuin. De plant is erg populair in Rusland en China. Dit jaar wordt de vijfde kleur op de markt gebracht: BIG Rose Green Leaf. De BIG serie bestaat nu uit vijf kleuren.


Noviteiten en bestaande variëteiten van Benary: Links boven: Nonstop JOY is de eerste semi-trailing begonia in de Nonstop familie en de eerste ooit uit zaad. De begonia heeft een goede vertakking en een compacte groeiwijze. Dit maakt de plant ideaal voor transport. Zoals de naam al zegt, de Nonstop bloeit de hele zomer lang tot de eerste vorst valt. Rechts boven: Lollipop is een geheel nieuwe serie impatiens van Benary. Op het moment bestaat de serie uit 8 kleuren. De plant bloeit vroeg en de bloemen bloeien dicht op elkaar. Alle planten worden gekweekt uit zaad.  Links onder: De San Francisco is toegevoegd aan de Begonia boliviensis collectie. Deze begonia is warmte en regen bestendig en bloeit goed in veel landen, van Florida tot Siberie. Rechts onder: De Success petunia serie van Benary bestaat uit 8 kleuren en was vorig jaar geïntroduceerd.


Roland De Clerck van Schneider.


Een aantal noviteiten van Schneider: Links boven: Een vernieuwde Bidens met bruinachtige streep op het blad van de bloem, De BeeDANCE painted yellow. Rechts boven: De Calibrachoa Kali Rose White Edge. De White Edge is onderdeel van de Kali serie, samen met de Princess en Terracotta. Deze planten in deze serie bloeien tegelijkertijd. Links onder:  De Helichrysum Ian Silver Compact. Vroeger had Helichrysum lange takken, nu is het een stevige en compacte plant. Rechts onder: De Petunia Success Red is onderdeel van de Petunia Success serie. De Success Red is uit zaad gegroeid, normaal gesproken is dit vanuit stek. De petunia's in deze serie bloeien tegelijkertijd.


Carolien Klein van Varinova met de Magnia white 17cm. De Magnia serie bestaat uit zes kleuren en zijn geschikt voor 14-17 cm pot maten. Het zijn grootbloemige cyclamen met groene bladeren.


Een aantal noviteiten en bestaande variëteiten van Varinova: Links boven: De Facila is een nieuwe mini serie van Varinova die bestaat uit zeven kleuren. De planten hebben een ronde vorm en veel bladeren en bloemen. Deze serie komt ter vervanging van de musical serie. Rechts boven: De Pythagoras kenmerkt zich door het gebruik van 3 kleuren Cyclamen in 1 pot. Het concept is een aantal jaar geleden geintroduceerd en wordt nu door Euflorie gekweekt. Fotos onder: De Melody outdoor minis zijn voor buiten. De serie bestaat in totaal uit 13 kleuren, waarvan vier shine kleuren. De bloemen van deze shine cyclamen hebben hebben een witte rand, dit laat ze 'shinen'.


De eigenaar van Brandkamp, meneer Brandkamp praat met de bezoekers.


Een aantal noviteiten van Brandkamp: Links boven: De Jollies van Brandkamp. Drie kleuren zijn toegevoegd aan deze serie: La Grande Provence, La Grande Alsace and La Grande Corse. De serie bloeit door en heeft veel bloemen. Rechts boven: Er zijn zes kleuren toegevoegd aan de kleinbloemige Jollies van Brandkamp. De Toulon bijvoorbeeld. Deze heeft witte bloemen met een groene tint. Links onder: De Pemba Canari is toegevoegd aan de Pemba serie. Deze serie bloeit in 4 tot 7 weken. Rechts onder: De Branfountain Purple is toegevoegd aan de minimum serie. De plant bloeit gelijktijdig en is goed op pot te kweken.


Sander Burger van Young Flowers en Jan Knudsen van Naeldebakken met de Blue Heart. Deze Rocky Diamond Gentiana trok de aandacht van veel bezoekers tijdens de FlowerTrials.


De Mendoza is een nieuwe kleur in de Dalina Dahlia Maxi serie van Dalina Genetics.


De Rosita toegevoegd aan de Dalina Osteospermum serie van Dalina Genetics. Deze Osteospermum heeft meer kleur dan de Rozia.

Bekijk hier de uitgebreide fotoreportagePublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven