FH interview met Martin Groen, deelnemer Fleurop-Interflora World Cup 2015

Afgelopen weekend vond de Fleurop-Interflora World Cup 2015 plaats in Berlijn. Toparrangeurs uit 26 verschillende landen streden mee naar de titel ‘Fleurop-Interflora wereldkampioen’, de belangrijkste titel uit de florale industrie. Jolanda Lek van FloraHolland interviewde deelnemer Martin Groen op locatie. Hoe heeft Martin de cup ervaren?"Als deelnemer sta je flink in de belangstelling. Terwijl de opdrachten gemaakt worden in de eigen stand, staan de bezoekers te dringen aan de hekjes om een glimp op te vangen hoe jij te werk gaat. Dat levert de nodige spanning op," aldus Martin.

"Achteraf gezien vond ik het hele voortraject de grootste uitdaging. Ik heb hier dan ook andere toparrangeurs bij betrokken. In januari zijn we bij elkaar gekomen en hebben we een hele middag gediscussieerd. Ik had al wat ideeën voor de uitwerking maar ben ook geïnspireerd geraakt door de ideeën van mijn collega's. Ten aanzien van de kleuren was ik er al vrij snel uit. Ik ben een Nederlander dus de hoofdkleur moest oranje worden."

Opdrachten
Ter voorbereiding kreeg Martin 3 opdrachten mee. Opdracht 1 moest 100% persoonlijk zijn: "In mijn hersens ben ik bloemen. Daarom heb ik voor deze opdracht gekozen voor een hersenstam waarin ik de bloemen heb verwerkt. Dit zijn mijn hersens." Opdracht 2 moest 100% handgemaakt zijn en dat vond Martin het moeilijkst: "Het boeket moest echt vernieuwend zijn. Het is lastig om iets te bedenken dat nog nooit gezien is en een gigantisch wauw-effect heeft." Opdracht 3, getilde 100% organisch, pakte mooier uit dan Martin gedacht had. "De waterval aan bloemen was overweldigend." Naast deze opdrachten kregen de deelnemers ook een verrassingsopdracht waarbij een beroep werd gedaan op spontane creativiteit, snelheid en precies werken.

Lees hier het hele interview en bekijk de foto's (website FloraHolland).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven