Markt introducties tijdens de FlowerTrials

Uitgelicht: PanAmerican Seed, Moerheim, Koppe e.a.

Tholen - Er gebeurt zoveel in bloemenland! Vele bedrijven en nog heel veel meer noviteiten werden afgelopen week tijdens de FlowerTrials gepresenteerd. Wij publiceerden hier reeds een uitgebreide fotoreportage. Hier lichten wij een paar van de deelnemende bedrijven uit: Moerheim New Plant, Hassinger Orchid, Channel Island Plant, die zich gezamenlijk presenteerden op locatie in Leidermuiden - en PanAmerican Seed in Aalsmeer, alwaar ook Darwin Plants een mooi plekje had ingericht. Tot slot een kijkje bij Koppe, de begonia specialist uit Aalsmeer.


Moerheim New Plants presenteerde diens noviteiten op eigen locatie in Leimuiderbrug. Het bedrijf was gastheer van Hassinger Orchids en Channel Island Plants


De Suntory Collection maakt deel uit van het assortiment van Moerheim


Hassinger Orchids presenteerde een breed assortiment orchideeën, met daarin zowel bestaande als enkele nieuwe varieteiten.


Iris Hassinger en Jasmin Hassinger van Hassinger Orchids


In het assortiment van Hassinger Orchids ook enkele exclusieve soorten.


Moerheim New Plants pakte groots uit


Paul W. Jackson van Channel Island Plants. De veredelaar uit Engeland was met diens nieuwe soorten en innovaties ook neergestreken bij Moerheim New Plants.


Jeroen Egtberts, directeur van Moerheim New Plants, vertelde over de Beedance, een lijn potplanten die het bedrijf onlangs op de markt bracht. Egtberts is een van de oorspronkelijke initiatiefnemers van de FlowerTrials.


Enkele van de markintroducties van Moerheim: Surfina Sumo, Beedence Painted Red, Senetti Blue Bicolor en Surfinia Deep Red


Bij veel van de deelnemende veredelaars stonden de Fleuro Star's 'best entries' in de spotlights


Kees van der Meij van Darwin Plants had een bescheiden maar cosy hoekje ingericht bij PanAmerican Seed (in Rijsenhout)


Joop Kooijman van PanAmerican Seed, hier met de Cool Wave lijn, een lijn hangende potplanten (petunia's)


Twee van de noviteiten bij PanAmerican Seed: New Revolution en de Neon Rose, Easy Wave


Ross Ford, eveneens van PanAmerican Seed, vertelde uitgebreid over het assortiment en - hier - de CalibrachoaLisanne Koppe vertelde over de nieuwe begonia's bij het gelijknamige bedrijf


De nieuwe begonia voor buiten Florencio Orange en de begonia met het 'gouden hart' Valentino Pink waren twee van de nieuwe variëteiten die in de spotlights stonden.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven