D-Ants en FSI praten Jong Agri Netwerk bij

Agenda: bijeenkomt duurzaamheid in de sierteelt

Binnen de sierteeltsector ontwikkelt duurzaamheid zich steeds meer tot een randvoorwaarde voor een toekomstbestendig bedrijf. De tijd dat een bedrijf er wel of niet voor kan kiezen lijkt voorbij. Sierteeltondernemers in bloemen en planten ervaren steeds meer dat klanten, in antwoord op vraag uit de markt, op zoek zijn naar duurzame producten. Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid en hoe kan je duurzaamheid inzichtelijk maken voor je klanten? JAN (Jong Agri Netwerk), de jonge sierteeltondernemer, wordt hierover bijgepraat door D-Ants en FSI op donderdag 25 juni a.s.

D-Ants is een jong bedrijf dat aan de spreekwoordelijke keukentafel is begonnen en alles doet op het gebied van duurzaamheid voor particulieren en bedrijven. Van advies en verbeteringen binnen huizen tot een heel uitgewerkt duurzaamheidsplan maken voor een bedrijf als Pon.

FSI (Floriculture Sustainability Initiative) werkt samen met o.a. Albert Heijn, Handelaren, Max Havelaar, WWF om 90 procent van alle bloemen en planten duurzaam geproduceerd te hebben in 2020. In dit project is de VGB ook betrokken om een meetlat te ontwikkelen om na te gaan hoeveel procent van de inkoop van een bedrijf nu duurzaam is.

Tijd: donderdag 25 juni, 14:30 - 15:00 Inloop, 17:15: BBQ + borrel

Locatie: Dümmen Orange, Hoofdweg 148, 1433 JX Kudelstaart

Aanmelden kan via info@vgb.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven