Test nieuwe WKK-software myPlant 2.0

Prominent, een telerscollectief voor trostomatentelers in het westen van Nederland, start een pilot met myPlant 2.0, de nieuwe software van GE. Deze software zorgt ervoor dat de beschikbaarheid en prestaties van warmtekrachtkoppelingen (WKK’s) op locatie worden geoptimaliseerd. MyPlant 2.0 wordt ondersteund door Predix*, GE’s cloud platform voor het industriële internet. De introductie van deze software sluit aan bij de groeiende vraag vanuit de markt naar digitale communicatieoplossingen en tools die werknemers de mogelijkheid geven om de resultaten en de conditie van hun motoren te monitoren.

Prominent is een vereniging van 26 telers met 36 high-tech glastuinbouwbedrijven die samen verantwoordelijk zijn voor de productie van 20 procent van de trostomaten die in ons land geproduceerd worden. Om te voldoen aan de vraag naar energie, CO2, warmte en kunstmatig licht, maken de telers gebruik van gecombineerde warmte- en energie- (wkk) systemen die totaal meer dan 150 megawatt produceren. Het merendeel van deze elektriciteit (ongeveer 131 MW) wordt geleverd door vijftig van GE’s Jenbacher gasmotoren. Met de implementatie van myPlant 2.0, breidt Prominent de jarenlange samenwerking met GE op het gebied van efficiente energievoorziening uit en optimaliseert de prestaties van de vijftig Jenbacher installaties.

Wanneer myPlant 2.0 een afwijking bij één van de motoren detecteert, krijgt het GE’s Quik Response Center (QRC) in Nederland een melding, waarna zij onderzoek doen naar de oorzaak van de afwijking om deze vervolgens te verhelpen. In 50 procent van de gevallen kunnen de afwijkingen op afstand worden verholpen. GE en Prominent verwachten dat de software voor Prominent’s Jenbacher gasmotoren diverse voordelen met zich meebrengt, zoals een langere standtijd van de olie, en de mogelijkheid om de elektrische efficiëntie te verhogen.

“We zijn erg verheugd over de uitbreiding van de samenwerking met GE. Met de nieuwe technologie draaien de warmtekrachtcentrales betrouwbaarder en efficiënter. Hiermee verbeteren we de bedrijfsvoering en besparen we kosten”, aldus Ferdi van Elswijk, manager Energie bij Prominent. Hij vervolgt: “GE’s myPlant 2.0 software geeft ons realtime inzicht in het functioneren van onze Jenbacher gasmotoren, waarmee we uiteindelijk de resultaten van deze gasmotoren optimaliseren en we een goed overzicht behouden op ons productiepark.”
Margherita Adragna, General Manager van GE’s Distributed Power Europa: “Prominent maakt al lange tijd gebruik van diverse systemen van GE. Door de eerste klant te zijn die myPlant 2.0 implementeert, bewijst Prominent wederom een voorloper op dit gebied te zijn.”

GE’s Distributed Power heeft een center of excellence (CoE) in Nederland voor al zijn technologieën voor de commerciële glastuinbouwsector. In dit CoE ontwikkelt GE zijn vooruitstrevende CO2 doseersysteem, die CO2 uit motoruitlaatgassen reinigt en dit toedient aan het gewas. GE’s QRC en het CeO zijn naast elkaar gevestigd.
GE introduceerde myPlant 2.0 afgelopen dinsdag op de POWER-GEN Europe 2015 die momenteel in de RAI plaatsvindt. GE is deze hele week nog aanwezig op de beurs en te vinden op standnummer: 2G6.

Voor meer informatie
GE Power and Water
Phone: +001 518 385 2211 *
Water: +001 215 355 3300 *
Oil and Gas: +001 281 448 4410 *
Energy Management: +001 678 844 6000 *
Industrial Solutions: +001 860 747 7111 *
www.ge.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven