Lelie White Heaven

5 miljoen lelies per jaar bij CPM van Dijk

De lelie staat van week 23 tot en met 26 centraal op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. FloraHolland ging langs bij leliekwekerij CPM van Dijk in de Lier en sprak er met kweker Kees van Dijk jr.


Kees van Dijk jr.

"Wij voeren constant op alle veildagen in het jaar aan op de Bloemistenklok in Naaldwijk en Eelde," vertelt Kees van Dijk jr. van leliekwekerij CPM van Dijk aan FloraHolland. "Hierdoor zijn wij een betrouwbare aanvoerder die jaarrond constante kwaliteit lelies levert. In de beginperiode op de Bloemistenklok Naaldwijk had ik intensief contact met de veilingmeester om te volgen hoe de verkoop ging om zo het aanbod precies op de behoefte aan te laten sluiten. Denk hierbij aan aantallen in een fust en aantal te veilen fusten."

Sinds 2004 is kwekerij CPM van Dijk gespecialiseerd in de teelt van Lelie Longiflorum met specifiek White Heaven. Op 3,1 hectare worden de lelies in optimale omstandigheden geteeld. Zo groeien de lelies in de grond op gemalen kokosnoten en gebeurd de bestrijding van insecten op natuurlijke wijze. Op jaarbasis heeft van Dijk een afzet van maar liefst 5 miljoen lelies.

Klik hier voor het gehele artikel+foto's op de floraholland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven