3 nieuwe medewerkers voor activiteiten in bloementeelt

Philips Horticulture LED Solutions breidt uit

Philips Horticulture LED Solutions, leverancier van LED-belichtingsoplossingen voor de glastuinbouw, heeft drie nieuwe medewerkers aangesteld om haar activiteiten op het gebied van bloementeelt te versterken: Mariëlle de Jong als Global Marketing Manager, Greg Lonergan als Key Account Manager US en Wim Steeghs als Key Account Manager Benelux. Deze nieuwe medewerkers onderstrepen de voortdurende investeringen die Philips Horticulture LED Solutions doet in nieuwe producten en markten.


Vlnr: Wim Steeghs, Marielle de Jong-van Leeuwen en Greg Lonergan

Als dochter van een lelieteler is Mariëlle de Jong-van Leeuwen opgegroeid in een bloementeeltomgeving. Ze heeft haar deskundigheid in deze markt uitgebouwd door haar werk als Key Account Manager bij de wereldberoemde bloemveiling in Aalsmeer en later als Area/Marketing Manager bij Bloemenbureau Holland, dat de consumentenpromotie van de Nederlandse bloementeelt in het buitenland als belangrijkste doelstelling heeft. De laatste vijf jaar werkte De Jong als zelfstandige marketingconsultant voor internationale import/export-organisaties. Ze wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de marketingstrategie voor de bloementeelt op basis van marktontwikkelingen, inzichten en technologische ontwikkelingen.

Greg Lonergan, een gecertificeerd glastuinbouwer, werkte voorheen als Technical Sales Agronomist bij ICL Specialty Fertilizers en als Territory Manager bij The Scotts – Miracle Grow Company. Daarnaast werkte hij meer dan tien jaar bij Virginia Tech als Regional Extension Specialist voor de de bedrijfstakken graszoden, sierplanten en speciale landbouwproducten. Lonergan heeft een uitgebreide achtergrond in de glastuinbouw doordat hij succesvol een eigen groothandels- en detailhandelskas/kwekerij voerde. Hij haalde een bachelortitel in tuinbouw aan de Virginia Tech en is in het bezit van zowel een Certified Crop Advisor-certificaat van de American Society of Agronomy als een Nutrient Management Planner-licentie.

Wim Steeghs haalde een bachelortitel in tuinbouw aan de HAS Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch, Nederland, en werkt al bijna 25 jaar in de bloementeelt als teeltspecialist, strategisch specialist en technologisch specialist. Als teeltconsultant bij Buro Meeuws en in zijn eigen adviesbureau ontwikkelde Steeghs strategische ondernemings- en technologieplannen voor bedrijven die productievoorzieningen opzetten voor rozen en gerbera's. Als medeoprichter van Stadium Grow Lighting ontwikkelde hij oplossingen voor het laten groeien van gras in voetbalstadions met behulp van belichtingstoepassingen. Als ondernemer heeft Steeghs ook uitgebreide ervaring met het vestigen van voorzieningen voor de vermeerdering en productie van bloemen in opkomende landen in Afrika.

“Philips Horticulture LED Solutions is de laatste jaren snel gegroeid dankzij onze holistische benadering. Wij leveren plantenspecialisten met een diep begrip van specifieke gewassen en groeiomstandigheden, toepassingstechnici die de LED-technologie en verlichtingsontwerp begrijpen, en accountmanagers die weten hoe ze economisch haalbare plannen kunnen ontwikkelen voor teeltvoorzieningen”, zegt Udo van Slooten, manager van Philips Horticulture LED Lighting. “Met de toevoeging van Mariëlle, Greg en Wim aan een toch al robuuste groep deskundige mensen vormen we een team dat Philips Horticulture in staat stelt beter en sneller te reageren op de behoeften van telers en de leidende positie van Philips als partner in innovatieve LED-oplossingen verder te ontwikkelen.”

Voor meer informatie:
Philips Horticultural LED Lighting
Daniela Damoiseaux
Global Marcom Manager Horticulture
E: daniela.damoiseaux@philips.com
www.philips.com/horti


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven