Floris Berghout, KG Systems;

Van tafels naar roltafels naar mobiele containers

Tholen - Steeds meer kwekers en telers stappen over op tafelsystemen. De keuze die zij daarbij maken, hangt primair af van de kosten die daaraan verbonden zijn, maar ook van de kwaliteit en de mate waarin het het werken in de kas efficiënter maakt.

Van tafels...
Er zijn verschillende tafelsystemen op de markt die het werk in de kas een stuk eenvoudiger maken. De eerste stap van vollegrondsteelt naar een teeltsysteem op vaste tafels is een dankbare. De werkpositie van het personeel wordt sterk verbeterd: mensen staan immers niet meer gebukt te werken. Dat komt de efficiëntie en werkomstandigheden ten goede. Vanuit de lageloonlanden is er de meeste interesse in deze systemen. De tafels worden veelal gecombineerd met een eb- en vloed bodem. Met deze combinatie kunnen gewassen worden bewaterd. Veel vraag naar dit soort tafels komt uit Mexico en China.


Roltafels

...naar roltafels...
De volgende stap naar verbetering is het gebruik van roltafels. De gangpaden worden met deze tafels variabel, waardoor er minder paden nodig zijn. Dat resulteert in meer vierkante meters teeltoppervlak en maakt daarmee een hogere productie mogelijk. De vraag naar dergelijke roltafels neemt vooral toe in landen waar de markt voor sierteeltproducten groeit. Interessant is dus dat de vraag naar deze systemen begint bij de eindconsument.


Technieken worden steeds geavanceerder

...naar mobiele containers
Zodra de productkwaliteit stijgt, komt er meer vraag naar de volgende stap in tafels, namelijk de mobiele containers. De kwekers zijn zich heel bewust van het belang van tafels, maar zien nog veel beweging van het personeel. Het personeel loopt veel langs de tafels door de kassen heen en dat kost tijd. Tijd is geld en zeker in de hogeloonlanden. Door het gebruik van mobiele containers kan het personeel op 1 vaste plaats de arbeid verrichten.


Floris Berghout van KG Systems. KG Systems maakt mobiele systemen op een manier dat ze eenvoudig gerobotiseerd kunnen worden. Zij hebben een samenwerkingsverband met Technison uit Bergschenhoek

Floris Berghout verkoopt voor KG Systems tafelsystemen. Floris: “Op dit moment zien we in Engeland veel vraag naar automatisering van mobiele containersystemen. Het diepste dal van de economische crisis lijkt daar achter de rug. Kwekers hebben de beslissing tot nu toe uitgesteld, maar komen nu aardig over de brug. Daarnaast is de koers van de Engelse Pond gunstig om juist nu te investeren in Euro-landen. En in Australië hebben we op dit moment ook veel werk. De lonen liggen daar heel hoog en kwekers willen graag investeren in arbeidsbesparing.”

Voor meer informatie:
KG Systems bv
Leeuwenhoekweg 58
2661 DD BERGSCHENHOEK
(010) 521 26 44
E: info@kgsystems.nl
www.kgsystems.nl
 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.