'besparingen tot 1000 liter kerosine per nacht'

Zuid- Afrikaanse tuinders bezoeken Solar project

Diverse Zuid- Afrikaanse tuinders zijn op uitnodiging van Certhon in Kenia bij een zonne-energie project op bezoek geweest. Bij Stokman Rozen Kenya draait sinds 2010 een zonne-energiecentrale waar men water opwarmt om de kas te verwarmen.


bron: Certhon

Door de lage temperaturen in de nacht is het verwarmen van de kas noodzakelijk. Voorheen werd dit gedaan met Kerosine, maar dat is nu verleden tijd. Nu gebruikt Stokman “gratis” energie van de zon waarmee het verwarmingswater overdag wordt opgewarmd. Dit warme water wordt opgeslagen in een geïsoleerde tank, waarmee ’s nachts de kas verwarmd wordt.

“De klant is al vele jaren een tevreden gebruiker en er wordt veel kerosine bespaard,” vertelt export manager Rob de Wit. “Voorheen werd en soms tot wel 1400 liter Kerosine per nacht gebruikt. Nu is dat maximaal nog maar 400 liter, een besparing van 1000 liter per nacht.


bron: Certhon

Volgens Stokman Rozen Kenia was de ‘terug verdien tijd’ op dit project 2 jaar. De Wit legt uit dat het op vele plaatsen in Zuid Afrika noodzakelijk is om ’s nachts de kas te verwarmen omdat dan de ziektedruk afneemt en de productie wordt verhoogd. “De Zuid-Afrikaanse telers waren onder de indruk door de eenvoud en robuustheid van het systeem, dat nagenoeg onderhoudsvrij is."

Voor meer informatie:
Certhon
ABC Westland 555
2685 DG Poeldijk
T: 0174 225080
F: 0174 225081
E: sales@certhon.com
www.certhon.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.