Nieuw: WK KassieBouwen Junior

Op zaterdagochtend 10 oktober wordt in de aanloop naar het ‘echte’ Van der Ende WK KassieBouwen voor de eerste keer een speciale wedstrijdversie georganiseerd voor Westlandse jongeren uit groep 7 en 8. De wedstrijd vindt waarschijnlijk plaats in de voormalige productiehallen van Adr. van der Voort aan de Bovendijk 41 te Kwintsheul. Elke basisschool in het Westland kan zich in de eerste week van september aanmelden met één team van 4 leerlingen. Voor de winnaars zijn leuke prijzen beschikbaar en voor elk team is er een aandenken.
 
Het onderdeel WK KassieBouwen Junior is ontstaan vanuit een samenwerking met de Westlandse Natuur- en MilieuEducatie en Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven en heeft als doel om kinderen van 10 tot 12 jaar op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met tuinbouwtechniek. Enkele weken voor de wedstrijd bezoeken de deelnemende jongeren het bedrijf Batist in Wateringen, de bouwer van de wedstrijdkasjes, en enkele ander tuinbouwleveranciers.
 
De deelnemende leerlingen wordt gevraagd een actie op touw zetten om geld in te zamelen voor Stichting de Zaaier. Er worden leuke prijzen uitgereikt voor de meest ludieke inzamelingsactie en het grootste geldbedrag. De totale opbrengst van het Van der Ende WK KassieBouwen komt ook dit jaar weer geheel ten goede aan Stichting de Zaaier uit Maasdijk, een praktische hulporganisatie die zich met kennis van de agrarische sector, specifieke benodigdheden en financiële middelen, richt op enkele landelijke gebieden in het Noordoosten van Congo. De opbrengst van vorig jaar is bevoordeeld gebruikt voor het bouwen van een brug, om twee gebieden op een veilige manier met elkaar te verbinden. Voor meer informatie, kijk op www.dezaaier.com en www.wkkassiebouwen.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven