part 5

Sneak Peek FlowerTrials 2015

Tholen - Van 9 tot 12 juni doen 49 pot- en perkplantenveredelaars mee aan de FlowerTrials 2015. Dit evenement zal plaats vinden op dertig locaties in drie verschillende regio's: het Westland en Aalsmeer in Nederland en Rheinland Westfalen in Duitsland. Ook in Duitsland dus - en in deze laatste editie presenteren we van de daar deelnemende bedrijven één concept of noviteit.


Dümmen Orange: Confetti Garden


Confetti Garden is een mix van twee of drie verschillende petunia soorten die in een pot gekweekt worden, waardoor kleurrijke mixen ontstaan. Voor 2016 heeft het bedrijf weer enkele nieuwe combinaties in petto.


Elsner pac Vertriebsgesellschaft mbH: Candy Flowers
Met de Candy Flowers Peach Cloud wordt de Candy Flowers serie met een nieuwe kleur verrijkt. De bloemen blijven de hele zomer mooi.


Geranien Endisch / Gartenbau Bongartz: Pet Boom! PetuniaNieuwe variëteiten pelargonium en petunia, speciaal geselecteerd op vroege bloei en kleur, zijn ook bij Endisch een van de sterren. Een voorbeeld is de soort op de foto hierboven: de iets doorzichtige, met gele vlekjes Pet Boom! petunia. De plant kan goed overweg met hitte en regen.


Kientzler Jungpflanzen: TrioMio SunsatiaKleurrijke planten vinden we ook bij Kientzler Jungpflanzen. De TrioMio Sunsatia bloeit vroeg en uniform en wordt uitgebreid met de nieuwe nemesia Karoo en de lobelia Lobelix.


Selecta Klemm: Dianthus Pillow Red + Pillow PurpleDe compact groeiende rassen Pillow Red en Pillow Purple Paars met filigraan bloemen zijn nieuwe tuinanjers bij Selecta Klemm. De Pillow rassen zijn goed vertakt en hebben een platte, mat-achtige groeiwijze. De twee varianten in het rood met een donkere sterren en roze met donkere sterren zijn geschikt voor potten en basket en als bodembedekker. De bloemen met ster-patroon blijven lang goed en bloeien lang door. De anjers zijn winterhard en hebben een voorkeur voor zonnige tot half-schaduwrijke plaats.


Westhoff: ChameleonNaar eigen zeggen een primeurtje in calibrachoa: de Chameleon, een plant die het hele seizoen door van kleur verandert. Dit doet hij onder invloed van variërende lichtintensiteit, daglengte en andere seizoensgebonden factoren.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven