Wijzigingen glastuinbouwgebieden in ruimtelijke visie Aalsmeer

Op woensdag 27 mei 2015 stemden Provinciale Staten van Zuid-Holland in met de Ruimtelijke Visie van de Greenport Aalsmeer.

Dat betekent dat de ruimtelijke consequenties ervan verwerkt worden in de eerstvolgende herziening van de Visie Ruimte en Mobiliteit en de Verordening Ruimte. Provinciale Staten stemden vervolgens ook in met een startnotitie voor een partiële wijziging van het Programma Ruimte en de Verordening Ruimte voor o.a. de Greenport Aalsmeer.


Foto: LTO Glaskracht

De belangrijkste wijzigingen voor de Greenport Aalsmeer betreffen:

  • Wijzigen van vier glastuinbouwgebieden rond het Aarkanaal (de “dispuutsgebieden Nieuwkoop”) van glastuinbouwgebied in transformatiegebied.
  • Schrappen van Nieuw Amstel Oost 2 en 3 als glastuinbouwgebied op de kaart teeltgebieden in de Verordening Ruimte.

Het ontwerp van de partiële wijziging ligt tot en met 2 juli ter inzage en is terug te vinden op de website van de provincie onder 'hamerstukken'.

Volgens de planning wordt de partiële wijziging van het Programma Ruimte en de Verordening Ruimte in november 2015 door Provinciale Staten vastgesteld.

Bron: LTO Glaskracht Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.