Anjerkwekerij Nieuwland uitgelicht bij Fleurametz

Anjerkwekerij Nieuwland heeft vijfenzestig verschillende soorten anjers, die allemaal geteeld worden op Hollandse bodem in Hoek van Holland in een kas van bijna drie hectare. Anjerkwekerij Nieuwland is in 2001 ontstaan uit een samenwerking tussen Ed Toussaint en Chris Doelman, wat een vruchtbare combinatie is gebleken.

Chris vertelt dat ze als kleine organisatie van alle markten thuis willen zijn. “Het is voor ons essentieel dat we een breed assortiment aan kunnen bieden voor het behoud en bedienen van onze klanten”. Elk jaar zorgen Chris en Ed weer voor nieuwe soorten in hun kas. Er wordt gekeken naar wat er leeft en wat de trends zijn. “We proberen vaak nieuwe dingen en investeren soms in soorten die op het eerste gezicht niet rendabel lijken. Dit gaat met vallen en opstaan, maar met een flinke portie lef zorgen we altijd voor een vernieuwend assortiment.”Diffuus licht
Niet alleen wordt er geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe soorten, ook het productie proces is belangrijk. Kwaliteit staat voorop en de moderne kas is hierop ingericht: hoog en veel licht. “We hebben een speciale coating op het glas gespoten. Hierdoor wordt het licht ‘verstrooid’. Het licht wordt verdeeld en komt echt tussen de planten”. Deze lichtverdeling zorgt ervoor dat een beter klimaat ontstaat in de kas. “De scheuten ontwikkelen zich beter, het gewas blijft stabieler en de tak blijft koeler.”Balans
Chris en Ed zijn niet van het korte en snelle telen. Er wordt niets geforceerd. Alles moet in balans zijn. “Evenwicht vinden is voor ons belangrijk. We blijven altijd ons best doen en willen het beste halen uit de kweek”. De heren geven aan dat netheid en punctualiteit hierbij ook een grote rol spelen. De bloemen worden heel erg streng geselecteerd. Het personeel wordt hier goed in getraind. “Met de hand wordt alles nog een keer helemaal nagekeken, voordat de bloemen gebost worden”.

80 per emmer
De samenwerking tussen Anjerkwekerij Nieuwland en FleuraMetz gaat al vijftien jaar terug. Samen is bedacht om 80 stelen per emmer aan te leveren in plaats van 60. Nu is dit de standaard, maar dit komt voort uit een goed partnership. “Veel soorten hebben we in beperkte oplage en wanneer deze op zijn, is het op.”

Voor meer informatie:
FleuraMetz
www.fleurametz.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven