Wijzigingen in de berekening van de Betrouwbaarheidsindex

Vanaf maandag 8 juni a.s. is er bij Veiling Rhein-Maas een wijziging in de berekening van de Betrouwbaarheidsindex (BI). Vanaf deze dag wordt namelijk de zgn. `kweker-BI´ ingevoerd, die uit de laatste 100 aangevoerde partijen van een aanvoerder berekend wordt, onafhankelijk daarvan of deze partij uit verschillende productgroepen bestaat.Tot nu toe had iedere aanvoerder voor elke productgroep een BI-waarde, die op de laatste 100 aangevoerde partijen van de betreffende productgroep gebaseerd was.

Door deze werkwijze werd de BI voor de aanvoer in het actuele seizoen nog lang door eventuele afwijkingen van vorig jaar beïnvloed en hadden positieve veranderingen minder snel een positieve invloed op de actuele BI. Daarom wordt vanaf 8 juni 2015 de kweker-BI ingevoerd.
De berekening van de kweker-BI is gebaseerd op de laatste 100 aangevoerde partijen, onafhankelijk van het aantal verschillende productgroepen. Door deze aanpassing hebben veranderingen in de aanvoer sneller invloed op de BI-index. De klanten van de veiling kunnen de BI van een aanvoerder in het klokfront en in het KOA-systeem via een letter tussen A en E herkennen.

BI-bonus vervalt
Daarnaast komt vanaf maandag 8 juni de BI-bonus-regeling te vervallen. Toekomstig worden BI-fouten alleen dan doorbelast, wanneer bij de laatste 100 aangevoerde partijen bij meer dan 10 partijen BI-fouten worden vastgesteld. Alleen als de BI-index op de dag voor aanvoer onder de 90% ligt (letter D of E) ontstaan BI-kosten voor de aanvoerder.

Tot dusver werden alle BI-fouten doorbelast en eventueel met terugwerkende kracht vergoed, wanneer 90% van de partijen in een tijdsbestek van 4 weken foutloos werden aangevoerd.

Heeft u over bovenstaande vragen, neemt u dan contact op met de afdeling kwaliteitscontrole.

Bron: Veiling Rhein-Maas

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven