Gemeente Hollandse Kroon stemt in met tweede datacenter van Microsoft op Agriport A7

De bouw van het eerste datacentrum is nog niet volledig afgerond, maar de gemeente Kroon in Noord-Holland heeft het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft al toestemming gegeven voor het bouwen van een tweede. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. Het centrum zal verrijzen op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer. Hiertoe zal het bestemmingsplan worden aangepast, omdat de ruimte in eerste instantie eigenlijk voor glastuinbouw bedoeld was.

Het tweede datacentrum van Microsoft omvat een oppervlakte van circa 3 hectare en komt naast het eerste centrum van het bedrijf. Er is een investering van 100 miljoen euro mee gemoeid. In totaal bezit het softwarebedrijf 40 hectare op Agriport. Doel van Microsoft is om daar een serverpark te realiseren.

Datacenters worden gebouwd voor het efficiƫnt en betrouwbaar opslaan en verwerken van digitale informatie. Microsoft ziet Agriport hiervoor als een geschikte locatie. Er is voldoende ruimte, de benodigde infrastructuur is beschikbaar en er liggen mogelijkheden voor hergebruik van vrijkomende warmte.

Bron: Noordhollands Dagblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven