Hennepkwekerij in kassencomplex Floraweg ontmanteld

Het hennepteam van de politie heeft maandag 1 juni een hennepkwekerij in een kassencomplex aan de Floraweg in Roelofarendsveen aangetroffen en ontmanteld.


Foto: facebook politie Kaag en Braassem

De politie had informatie dat er mogelijk een kwekerij in de kas aanwezig was. Het hennepteam besloot maandag een instap te doen en trof in het kassencomplex in een afgetimmerde ruimte ruim 1400 hennepplanten aan. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.


Foto: facebook politie Kaag en Braassem

Hennepteam: “Meld hennepkwekerijen”

In september 2014 is de politie in het gebied Gouda – Alphen een hennepteam gestart om zich nog meer te richten op het aanpakken van hennepkwekerijen en verdachten voor de rechter te brengen. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht, is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Bron: Politie Kaag en Braassem


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.