T.C. v.d. Dool hoogt kas SK Quality Roses op

Tholen - Er wordt hard gewerkt bij SK Quality Roses in Den Hoorn. 11 mei is er gestart met het ophogen van de kas, de bouw van een nieuwe schuur én het installeren van de belichting. 19 juni komen de nieuwe rozen. Dan moet alles klaar zijn.


Vlnr: Marc Koene, Vincent van den Dool en Bas Koene. Tussen de bedrijven door is er nog even tijd om de voortgang van de klus te bespreken.

Vincent van den Dool: “Dit is een mooie uitdaging. Alle partijen werken goed samen. Dus het komt vast goed. Inmiddels hebben we de kas opgehoogd en er worden nu nieuwe kolommen geplaatst. Om elkaar niet in de weg te lopen, werken onze mannen aan de ene kant van het gangpad en de mannen van de belichting zijn druk bezig aan de andere kant van het pad. Zo lopen we elkaar niet in de weg. Dat gaat goed zo.”


De kas van SK Roses in Den Hoorn wordt met 1,75 meter opgehoogd naar 6 meter. De ophoging was nodig voor het belichting. Er gaan lampen branden van 14.000 lux. De afstand tot het gewas moet dan vergroot worden. Het klimaat zal met de opgehoogde kas ook beter te sturen zijn.

Marc, Bas en Sjaak Koene hebben in Den Hoorn 1,6 ha. 19 juni gaan ze hier weer Avalanche-rozen telen. De Avalanche staat bekend als een hoogwaardige kwaliteitsroos. Een roos die zich kenmerkt door de lange steel, een zeer lange bloeitijd en vooral de grote, helderwitte knop. SK Quality Roses teelt deze rozen al ruim vijf jaar en levert ze in verschillende gewenste lengtes. Deze bloemen worden aan de Scheeweg in De Lier en aan de Zwethkade-Zuid in Den Hoorn geteeld.

Het plaatsen van nieuwe kolommen.


Voor meer informatie:
T.C. v.d. Dool
Aartsdijkweg 55
2676 LE Maasdijk
T: +31 (0)174 51 30 94
F: +31 (0)174 51 69 92
E: info@tcvddool.nl
www.tcvddool.nl

SK Quality Roses
Scheeweg 31
2678 NL De Lier
T: +31 (0)174 297205


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven