Koninklijk paar bezoekt Nederlandse orchideeënkwekerij in Canada

Tholen - Hoog bezoek voor de broers Neil en Mike van Steekelenburg, die in Canada de orchidee├źnkwekerij CosMic Plants runnen. Het koninklijk paar bezocht gisteren hun bedrijf.

De koning en de koningin kregen een rondleiding over het bedrijf en genoten daarna van een high-tea. Daar waren nog veel andere ondernemers uit de Nederlandse tuinbouw-sector bij aanwezig. Zij reizen deze week met een handelsmissie onder leiding van Lilianne Ploumen door Canada.


.
Na de rondleiding werd er een 'high tea' gehouden

Voorbereidingen
De koning en de koningin op je kwekerij ontvangen, is niet niets, heeft Mike van Steekelenburg inmiddels gemerkt. De afgelopen weken al was hij enorm druk met de voorbereidingen. "Je vergeet bijna dat je nog een bedrijf te runnen hebt", vertelde hij. Bij de voorbereiding van het bezoek komt veel meer kijken dan de vloer vegen en een vlag ophangen. "De veiligheidsmaatregelen, de protocollen, de catering, de communicatie met de ambassades en politie", somt hij op. "Daar hebben we normaal niets mee te maken."

De afgelopen maand is er wekelijks beveiliging langsgekomen om te kijken of alles in orde was. Het ambassadepersoneel heeft het strakke schema meerdere malen doorgesproken. "Alles is van minuut tot minuut gepland - inclusief instructies voor ons personeel en iedereen die die dag aanwezig is. En er is veel media-aandacht. Gelukkig heeft de Nederlandse Ambassade in Ottawa veel geholpen."
En nog even een selfie van Henk Verbakel van Havecon samen met Antoin Peeters, verslaggever koninklijk huis bij RTL.

Handelsmissie
De handelsmissie is ook van groot belang voor de tuinbouw. Gisteren ondertekenden komkommerkwekerij Serres Toundra en adviesbureau AAB al een verklaring van formaat. Het gaat om de toezegging voor het uitvoeren van de aanbestedingen voor de eerste fase van een glastuinbouwcomplex van circa 40 hectare in Saint F├ęlicien, nabij Quebec.

Aan de handelsmissie nemen de volgende tuinbouwbedrijven deel: 4 Evergreen, AAB International, Agro Business Solutions, Agrolux Europe, Dutch Food Systems, Eminent, Formflex Metazet, InnovationQuarter, Levarht, Plant Sciences Group, Wageningen UR, Plantenkwekerij Van der Lugt BV (young plant propegation), PlantLab, Priva, Rabobank Nederland, Ridder/HortiMaX, Rijk Zwaan Zaadteelt & Zaadhandel B.V, Scelta Mushrooms, Topsector Agri&Food / Rabobank, Topsector Horticulture and Starting Materials, Tramper Technology en Valto.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven