Stand van zaken Verbeteren plantenklok 2015

Samen met kwekers en klanten worden in 2015 zes speerpunten uitgewerkt om het functioneren van de plantenklok te verbeteren. Dit moet leiden tot meer tevredenheid over de prijsvorming, de koopkracht en het aanbod op de plantenklokken. Wat is de stand van zaken?


FloraHolland Aalsmeer Tribune G

1. Optimaliseren van het inkoopproces

CC-beleid

Sinds 2 april worden CC's en stapelwagens in de reguliere veilgroepen door elkaar geveild. In juni wordt het CC-beleid geëvalueerd. Daarna wordt gekeken hoe het beleid verder wordt voortgezet.

Renovatie en herinrichting plantentribune G Aalsmeer
Voor de plantentribune G worden nu plannen uitgewerkt hoe we de komende vijf jaar planten willen gaan veilen in Aalsmeer. De pilot om via live videobeelden planten te veilen leverde niet de gewenste resultaten. We onderzoeken nu de mogelijkheden van andere varianten. Naar verwachting volgt hierover na de zomer meer informatie.

Klokvoorverkoop planten
Klokvoorverkoop planten in FloraMondo is succesvol en groeit hard door. In juli wordt dit geëvalueerd en bepaald wat voor aanpassingen nodig zijn.

2. Optimale en stabiele prijsvorming

Multitransactie veilen
Multitransactie veilen is het in één keer afhandelen van meer dan één 'winnende' koop. In juli en augustus worden in Naaldwijk oefensessies voor klanten georganiseerd met het kopen op één prijs binnen de klokstand. Eind augustus start Multitransactie veilen op de drie plantenklokken in Naaldwijk.

Kweker minimumprijs
Kweker minimumprijs is begin mei o.a. geïntroduceerd bij potgerbera. Hiermee heeft de kweker meer regie over zijn eigen klokafzet. Communicatie over de verdere uitrol over andere productgroepen volgt na de evaluatie in juni.

3. Verbeteren van de betrouwbaarheid van de kwaliteits- en sorteringsinformatie

100% representatieve partijfoto's en betrouwbare informatie
Kwekers zijn zelf volledig verantwoordelijk voor de juiste kwaliteits- en sorteringsinformatie. De betrouwbaarheid daarvan moet fors verbeteren. Momenteel wordt gewerkt aan een plan van aanpak inclusief tijdsplanning. Nadere informatie volgt na de zomer.

Voor meer informatie klik hier (nieuwsbrief FH, PDF)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven