Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Matthias Rhode, Rieger Begonien:

"Begonia's pittige concurrent voor springzaad en geraniums"

"Wij constateren een wereldwijde groei in de vraag naar begonia's voor buiten." Dat zegt Matthias Rohde, eigenaar van Rieger Begonien, een kweker van jong plantmateriaal en onbewortelde stek. Volgens Rohde moeten de redenen hiertoe gezocht worden in het feit dat begonia's sterke planten zijn, makkelijk zijn in onderhoud en lang bloeien."



"De begonia's - en dan met name die met dubbele bloemen, vormen een pittige concurrent voor het springzaad en de geraniums," aldus Rohde. "In tegenstelling tot deze planten blijft de geranium ook met slecht weer bloeien. Bovendien zijn er verschillende soorten die in de volle zon geplaatst kunnen worden en daarbij hun felle kleuren niet verliezen. Een voorbeeld daarvan zijn bijvoorbeeld de planten uit onze Helia lijn."



Het assortiment van het Duitse bedrijf Rieger Begonien bestaat uit 40 tot 50 begoniasoorten voor zowel binnen als buiten. Er wordt geteeld op een areaal van 10.000m2 (2/3 daarvan is voorzien van dubbel glas). De kas is voorzien van de modernste technieken. "Wij proberen continu met nieuwe soorten te komen. In 2012 werd een van onze soorten, de "Klunker-Heidi", verkozen tot begonia van het jaar. Onze laatste toevoeging aan het assortiment is een lijn geurende begonia's, exclusief voor buiten."

Voor meer informatie:
Rieger Begonien
Matthias Rohde
Email: mail@begonien-rieger.de
www.begonien-rieger.de




Publicatiedatum: