SmartScan 3D vanaf augustus live met Phalaenopsis

Onlangs heeft WPS een overeenkomst bereikt met een orchideeënkweker om de innovatieve 3D oplossing toe passen voor het sorteren van Phalaenopsis. In augustus gaat het systeem van start. De WPS SmartScan 3D brengt onder andere orchideeën knoppen zeer nauwkeurig in beeld.SmartScan 3D
Doordat de vragen uit de markt de mogelijkheden van de tot nu toe gebruikte technieken overstegen is WPS op zoek gegaan naar nieuwe technieken. In samenwerking met TNO is gekozen voor 3D modelleren van planten. Na intensief praktijkonderzoek heeft SmartScan 3D zichzelf bewezen door plantkenmerken met zeer hoge nauwkeurigheid in beeld te brengen. Enkele kenmerken zijn: knoppen en bloemen. We verwachten dat deze methode ook uitkomsten biedt voor andere vraagstukken als het gaat om het sorteren van planten. In dit geval wordt de 3D oplossing toegepast voor orchideeën, maar WPS ziet veel mogelijkheden voor andere plantsoorten om meer kenmerken in beeld te brengen.

Wat Google, Facebook en WPS gemeen hebben
Voor het betrouwbaar in kaart brengen van onder andere plantkenmerken voor zowel productie tuinbouw als plant onderzoek past WPS deeplearning algoritmes toe. Google, Facebook en WPS zien veel potentie in deeplearning. WPS is één van de eerste bedrijven die deeplearning algoritmes toepast in productie tuinbouw en plant onderzoek. Deep learning algoritmes kunnen zelfstandig nieuwe vaardigheden leren. De werking ervan is geïnspireerd op de werking van het menselijk brein. Met als gevolg dat het leerproces van de algoritmes niet onderworpen zijn aan theoretische limitaties.

SmartScan Serie
De tijdens de IPM geïntroduceerde SmartScan serie biedt besparing op sorteerkosten, vergroting van leverbetrouwbaarheid en meer rust en overzicht op de werkvloer bij het afleveren van planten. De SmartScan serie begint bij een eenvoudige 1D hoogtemeter en gaat tot het zeer nauwkeurig in kaart brengen van alle mogelijke planteigenschappen met behulp van 3D technieken. WPS biedt sinds 2008 technieken om plantkenmerken betrouwbaar in kaart te brengen. Wekelijks brengt WPS 10 miljoen planten in beeld bij klanten om kwekers te faciliteren in een hoge leverbetrouwbaarheid en te besparen op sorteerkosten.

Voor meer informatie:
WPS
Kijckerweg 115
2678 AC De Lier
T +31 (0)174 671 371
F +31 (0)174 671 372
E: info@wps.eu
www.wps.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven