Mega-tulpen in Madurodam

Madurodam staat misschien bekend als miniatuurstad, maar dat geldt niet voor de tulpen. Sinds afgelopen zaterdag staan er zeventien tulpen van 2,5 meter hoog in het attractiepark.De tulpen in Madurodam zijn ontworpen naar voorbeeld van de onlangs gedoopte Tulipa 'Koninkrijk der Nederlanden', een strakke en stevige oranje triumftulp. Joris van Dijk, directeur Madurodam: “In Madurodam ontdekken onze Nederlandse bezoekers de grote verhalen waar we als land trots op zijn. Voor buitenlandse bezoekers gaat het om Hollandse iconen. De tulp voldoet aan beide uitgangspunten. Inmiddels weten we dat niet alleen miniatuur mensen aanspreekt, maar ook de vergrote werkelijkheid. Naast verkleinen blazen we daarom steeds vaker objecten op. De reuzenklompen en de gigantische voetbal voor de voetbalattractie ‘Zo Groot Is Oranje’ worden veelvuldig door onze bezoekers gefotografeerd. Het tulpenveld is onze nieuwste attractie. Geen mini tulpjes maar extreem grote tulpen waar je bij kunt en doorheen kunt lopen. De keuze voor de tulp als symbool past ook in het kader Holland branding.”

Tulipa ‘Koninkrijk der Nederlanden’
De Tulipa ‘Koninkrijk der Nederlanden’ is veredeld door Jan Ligthart van vof Ligthart Bloembollen uit Den Helder, die 18 jaar geleden begonnen is met de ontwikkeling van deze mooie en sterke oranje tulp. Pas over enkele jaren zal de tulp in grote aantallen beschikbaar komen. Maar dus nu al wel te bewonderen in Madurodam.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.