Kees Eveleens, Horteve Breeding:

"Hortensia's moeten meer in de picture komen"

"Door een afgenomen vraag vanuit Oost-Europa is de toevoer van hortensia's op de Europese markt overvloedig. Gevolg is een lagere prijs. Veredelaars en kwekers proberen nu steeds meer en op alle mogelijke manieren, met name via internet en tv, de plant bij consumenten onder de aandacht te brengen." Dit zegt Kees Eveleens van Horteve Breeding, veredelaar en vermeerderaar van hortensia's en voorzitter van de Hortensia Promotie Commissie voor pot- en tuinplanten in Nederland. De commissie is een samenwerking van hortensiakwekers, veredelaars en verschillende leveranciers van stekmateriaal in Europa.


Links Kees Eveleens; recht daarvan, Yves Albert.

Promotie
Om de populariteit van de plant (kamer en tuin) te vergroten zijn de belanghebbende partijen in Nederland en Duitsland een promotiecampagne gestart. Daartoe is de website www.hydrangeaworld.com gelanceerd, alwaar mensen mensen over gebruik en verzorging van de plant worden ge├»nformeerd. "Hydrangea World is een initiatief van alle bij FloraHolland aangesloten kwekers en veredelaars van de hortensia," aldus Eveleens.


De website: www.hydrangeaworld.com

Op het gebied van de snijhortensia is met name Engeland doelgroep. Voor de potvariant ligt de focus op Nederland en voor de tuinhortensia Duitsland. Ook twitter en facebook worden actief ingezet en in Nederland worden producten in huis-, tuin- en keukenprogramma's aangeprezen. Bedoeling is verder dat de promotiecampagne haar digitale activiteiten zal gaan uitbreiden naar de Franse en Engelse markt.

Horteve breeding
"Onze hortensia's worden in Nederland veredeld en in Frankrijk vermeerderd. Wij leveren startmateriaal en trekbare hortensia-planten, waarbij een kweker nog 8 tot 12 weken nodig heeft alvorens de plant de markt op kan. Ook voegen wij met regelmaat nieuwe cultivars aan het productassortiment toe. Momenteel doen vooral bijzondere soorten, zoals planten met dubbele bloemen, het erg goed. Deze planten gaan wij in ons zogenaamde Magical-assortiment opnemen. Zij zijn in aanschaf duurder, maar dat komt omdat ook productiekosten voor deze soorten hoger ligt."De nieuwe cultivars van Horteve Breeding zullen tijdens de FlowerTrails 2015 bij Royal van Zanten te bewonderen zijn. (Rijshornstraat 205, 1435 HH Rijsenhout.)

Voor meer informatie:
Horteve Breeding
Email: kees.eveleens@hortensia.eu
www.hortensia.euPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven