Video: Staticespecialist bij RTL4

Het is al weer even geleden, maar op 10 mei schitterde kwekerij de Staticespecialist in het LifestyleXperience van RTL4.

In het item vertellen teeltspecialisten bij het bedrijf Roland en Stefan van Paasenover de teelt. Stefan: "De bloem is sinds 1990 voor het eerst professioneel in de kas gekweekt. Er is nog niet veel over bekend en dus moet je zelf veel ontdekken en uitproberen om een mooie bloem te kunnen kweken."Naast een kijkje in de keuken vraagt presentatrice Nana naar de markt van en handel in statice. "De markt verandert en wordt steeds meer door de vraag, en niet door het aanbod bepaald," aldus Roland. "Voordeel daarvan is dat wij als kweker veel efficiënter zijn gaan werken, de juiste aantal op juiste momenten in juiste verpakkingen leveren en daardoor een duurzamer product creëren."

De statice is een veelzijdige bloem, is er in vele kleuren en wordt vaak als vulling in boeketten gebruikt. "Het leuke is dat het leeft: als het donker is, gaan de witte bloemetjes dicht en als het licht wordt, gaan ze weer open."

Voor meer informatie:
De StaticeSpecialist
Casembrootlaan 2
2685 AC Poeldijk
T: 0174 24 01 41
M: 06 51 27 63 74
www.staticespecialist.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.