Palm Grove Nurseries grote speler in biotechnologie sector

Volgens de India Brand Equity Foundation is de bio-industrie een van de snelst groeiende sectoren van het land. Ongeveer twee procent van de biotechnologie industrie wereldwijd bevindt zich in India.

De Khoday Group is een familiebedrijf dat in 1906 werd opgericht. Zij produceerden zijde en zijn nu een van de grootste handelshuizen van India. Anticiperend op trends om zich heen is het bedrijf nu in allerlei segmenten actief: van destilleren tot mouten en van bouwprojecten tot biotechnologische activiteiten.

De activiteiten in de biotechnologie worden uitgedragen door het in 1995 opgerichte Palm Grove Nurseries. Het bedrijf produceert sierplanten en sierbomen en bestaat uit vier afdelingen: R&D, commercieel productielaboratorium, kas en kwekerij.


Het commercieel productielaboratorium beslaat 3600 m2; het R&D gebouw 1200 m2.

De laboratoria zijn uitgerust met hoogwaardige technologieën. De R&D afdeling levert 2 tot 3 nieuwe producten op jaarbasis. Het commerciële productielaboratorium is een van de grootste laboratoria in Azië en alles verloopt compleet computergestuurd. Er kunnen 30.000 planten per dag worden geproduceerd, die vervolgens geëxporteerd worden naar Europa, Amerika, Oost Azië, Latijns Amerika en Afrika.


De kassen

Dan zijn er twee kassen, waarvan er een gebruikt wordt voor de acclimatisatie van weefselkweek en de andere voor grotere planten. Ook deze kassen zijn high tech en daarom kunnen er bijzonder bladrijke planten geteeld worden. De planten kunnen vervolgens worden verkocht of worden doorgezet naar de kwekerij alwaar ze verder uitgroeien.


De kwekerij

Voor meer informatie
Palm Grove Nurseries
Ganesh Mannar
Email: gansmb@gmail.com
www.palmgrovenurseries.in

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven