Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Airmix in de potplanten

LV Plant uit Monster heeft geïnvesteerd in het Airmix ventilatie/circulatiesysteem in een afdeling van 5.200 m² met een dubbel scherm. Het systeem is in de afgelopen weken door Elektravon uit Naaldwijk geïnstalleerd en is nu moment operationeel.

De 9 stuks geïnstalleerde Airmixen hebben bij volledig geopende kleppen een ventilatiecapaciteit van 45.000 m³/uur (8 m³/m²/uur). Bij gesloten kleppen werkt het als een normaal horizontaal circulatiesysteem.



Leo Valstar: “Ik ben al een tijd aan het oriënteren om het klimaat in de afdelingen te verbeteren. In het kader van ‘Het Nieuwe Telen’, waar meer met gesloten scherm gewerkt gaat worden, moet je luchtcirculatie en ventilatie goed kunnen regelen. We hebben gekeken naar luchtbehandelingskasten, maar dat is in bestaande kassen een te grote ingreep. Door de eenvoud van het Airmix systeem heb ik daarvoor gekozen. Het systeem maakt het mogelijk om met gesloten scherm te sturen naar de gewenste luchtvochtigheid en in de zomer met gesloten scherm koele lucht van boven het scherm de kas in te blazen. Het is nu de uitdaging om met de nieuwe mogelijkheden het op de juiste manier aan te sturen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Omdat het in één afdeling is geïnstalleerd, kunnen we straks mooi vergelijken met de afdelingen zonder Airmix.”

LV Plant teelt op totaal 3,3 ha in de wintermaanden groenteplanten zoals tomaat, aubergine en paprika. In het voorjaar en de zomer wordt overgeschakeld naar potplanten zoals Chrysanten, Asters, Celosia’s, Dahlia’s en Streptocarpussen.


Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
2676 ZG Maasdijk
T: (0174) 51 50 50
F: (0174) 51 48 48
E: sales@vanderendegroep.nl
www.vanderendegroep.nl



LV Plant
Zwartendijk 37/A
2681 LP Monster
T: 0174 - 280 080
E: info@lvplant.nl
www.lvplant.nl
Publicatiedatum: