Delicatessen bloeiproef, Deliflor:

"Magnum wordt onze nieuwe topper"

Tholen -“De Magnum wordt onze nieuwe topper. Deze pluischrysant is echt een nieuwe generatie witte pluischrysanten in navolging van Zembla, die al weer enkele jaren terug geïntroduceerd werd en de Gagarin, die wij afgelopen jaar op de markt zetten. De bloem is beduidend groter dan die van zijn voorgangers, is daarmee een echte eyecatcher en wij verwachten dat de markt hier enthousiast op zal reageren.”


Aike Post tussen de chrysanten

Dat zegt Aike Post, manager breeding bij Deliflor. Afgelopen week organiseerde de veredelaar van chrysanten en santini’s de Delicatessen bloeiproef op locatie in Maasdijk, alwaar kwekers en andere geïnteresseerden het volledige assortiment, dat bestaat uit ongeveer 400 variëteiten (!), in volle bloei konden bewonderen.
Door het jaar heen organiseert Deliflor verschillende bloeiproeven, maar volgens Aike is deze de belangrijkste. Nu is immers de tijd dat veel kwekers belangrijke beslissingen maken over het te voeren assortiment van aankomend seizoen. “Nadeel is wel dat de dagen nu nog kort zijn en er weinig licht is. Teelt-technisch gezien is dit daarom het slechtste moment om een bloeiproef te organiseren. Men ziet de bloemen nu zogezegd op het slechtste moment van het jaar.”


Om de Magnum extra luister bij te zetten, waren er tientallen bloemen in een schitterend arrangement verwerkt.

De Magnum, die vanaf april op de markt verkrijgbaar zal zijn, was niet de enige soort die zich over veel aandacht mocht verheugen. Ook noviteiten als Baltazar, Belicia Salmon en Belicia Pearl, Alamos, Baltica Salmon en Astroid worden naar eigen zeggen veelvuldig genoemd als goede nieuwkomers. In de bloeiproef waren de nieuwkomers makkelijk te vinden doordat ze letterlijk in het zonnetje gezet waren.


Een prachtig gezicht...

TelerGotTalent
Naast de bloeiproef organiseerde het bedrijf voor de vierde maal de TelerGotTalent verkiezing, een wedstrijd tussen verschillende kwekers van Deliflor rassen. Hierbij leverden de kwekers vazen met bloemen aan, waarna een vakjury ze beoordeelde op teelttechnische- en handelskwaliteiten. Tijdens de bloeiproeven mochten ook bezoekers stemmen op de mooiste vaas. R&A van Kester kwam met de mooiste vaas Baltica als winnaar uit de bus. Dennis Immerzeel van Denim Fleur won met de prachtige nieuwkomer Baltazar de 2e prijs en de derde prijs was voor J&A Flowers met de witte Gagarin.


De opstelling van de vazen die meedongen naar de TelerGotTalent award.

Voor meer informatie:
Deliflor Chrysanten
Korte Kruisweg 163
2676 BS Maasdijk
T: 0174 526 200
F: 0174 526 203
E: info@deliflor.nl
www.deliflor.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven