Van vloer tot visitekaartjes: alles is bamboe

Tholen - Van de vloer in de stand tot de visitekaartjes op de balie. Bij Van Nifterik zijn ze enthousiast over bamboe als grondstof. “Het materiaal is 100% afbreekbaar en dus duurzaam,” vertelt vertegenwoordiger Martin Cromwijk tijdens de Greentech in Amsterdam. “Bijkomend voordeel is ook dat het ontzettend snel groeit. Vier tot zes jaar na het oogsten kan er alweer gekapt kan worden.”


Drie man sterk op de Greentech: Alex van Nifterik, Martin Cromwijk en Rene Ratterman.

De bamboe-ondersteuningsmaterialen van Van Nifterik worden geproduceerd in China en van daaruit opgeslagen in Nederland of direct bij de tuinder afgeleverd. “De bamboebossen zijn eigendom van de Chinese overheid, die ze op hun beurt aan bedrijven in pacht geven,” legt Martin uit. “Wij exploiteren weliswaar geen bossen, maar met onze eigen fabriek en kantoor in China hebben we het proces van ruwe bamboe tot mooi eindproduct goed in de hand.”

Zo’n 85% van het assortiment bestaat uit bamboe. Daarnaast levert het bedrijf uit Ede ook metalen en kunststof ondersteuningsmaterialen. “Die hebben als voordeel dat ze in alle mogelijke vormen gebogen kunnen worden.”Bamboe echter beperkt zich ook niet alleen tot de rechte stokken naast een orchidee of hortensia. Tijdens de beurs in Amsterdam liet het Edese bedrijf zien wat er allemaal mogelijk is met bamboe ondersteuning.“Door afwijkende vormen te gebruiken, kan de kweker zich met zijn product onderscheiden”, legt Martin uit. “Verder kunnen we de bamboe in diverse kleuren waxen of voorzien van een leuke print. Wat is er mooier dan samen met de klant tot een eindproduct komen, waarmee hij zijn verkoop weet te stimuleren?”


Voor meer informatie:
Van Nifterik Holland B.V.
Bonnetstraat 40
6718 XN EDE
T: +31 (0)342 42 41 66
F: +31 (0)342 42 41 77
E: info@vannifterik.com
www.vannifterik.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.