FlowerTrials weer groter dan vorig jaar

Tholen - De FlowerTrials overtreft zichzelf tot nog toe elk jaar weer. Met 60 deelnemers was het deelnemersveld sterker dan ooit en ook de beurzen en evenement georganiseerd in het kielzog ervan waren talrijker dan ooit. Bovendieen vielen de Trials dit jaar weer samen met GreenTech, een beurs dit ook stevig aan de weg timmert en de sector meer op het vlak van de techniek en kassenbouw samenbrengt.

Een rapportje van de organisatie is nog niet beschikbaar, maar voor wie de foto's even gemist heeft: klik hier voor onze fotoreportage.


Andreas Kientzler van Kientzler Jungpflanzen; Nomi Hen van Cohen holding; Sonja Dümmen en Marco van der Sar van Dümmen Orange en Yoav Scholz van Volmary, die de Thunbergia Sunny Susy Red Orange presenteert.

In hele grove lijnen vielen ons twee dingen op. Ten eerste lijkt de eerste en voornaamste imperative 'convience' te zijn. Planten moeten vooral makkelijk zijn, in iedere zin van het woord: makkelijk te kweken, makkelijk te vervoeren, makkelijk te verkopen, makkelijk te verzorgen. Een tweede trend is, zo werd meermaals aangegeven, dat de verkoopseizoenen diffuser worden. Zo koopt de klant niet meer alleen in het voorjaar bloeiende plantjes, maar tot ver in de zomer. Waar dat aan ligt is moeilijk te zeggen - een algehele disconnectie van de moderne stadsmens met de natuur, ideeën m.b.t.klimaatveranderingen,


Robbin van der Berg van Syangenta Flowers presenteert de Sunfinity; het team van Bock en P. van der Haak, die naast de nieuwe plantjes ook graag zijn wagenpark presenteert.

Klik hier voor onze fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.