GreenTech 2018: beursvloer geopend

Tholen – Na de GreenTech Summit van afgelopen maandag is gisteren de beursvloer met ruim vierhonderd stands geopend. Tegen tien uur ’s ochtends stroomde de RAI in Amsterdam in rap tempo vol en stond een internationaal publiek te popelen om de beursvloer te betreden.
 


AVAG en RAI versterken samenwerking
Na de officiële opening van GreenTech Amsterdam 2018 en The Organic Famers Fair (TOFF) door Loek Hermans (Voorzitter Topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen) en Marcus Arbenz (Executive Director IFOAM-Organics International) had de organisatie nieuws. Met trots werd bekendgemaakt dat AVAG en RAI hun samenwerking verder verstevigd hebben doordat AVAG hoofdpartner is geworden van GreenTech. De samenwerking werd bekrachtigd door AVAG voormannen Harm Maters en Ronald Begelinger en namens RAI door Paul Riemens, Bas Dalm (Directie) en Mariska Dreschler (Director Horticulture).
 


Poseidon
Een van de deelnemers die gisteren iets te vieren hadden was Van der Ende Groep. Hun Poseidon natriumverwijderaar heeft de GreenTech Sustainability Award 2018 gewonnen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de opening van de beurs in Amsterdam. De GreenTech Sustainability Award staat voor meest duurzame innovatie op het gebied van water, energie en gewas.
 
De jury zei over de Poseidon: “Waterkwaliteit is een steeds belangrijkere kwestie in de tuinbouwsector. De unieke Poseidon-technologie van Van der Ende Groep is een duidelijk voorbeeld van uiterst duurzaam waterbeheer. De jury is van mening dat de toenemende vraag naar schoon water de Poseidon-technologie een rooskleurige toekomst biedt.”
 


Tijdens de beurs zijn alle genomineerde producten te zien in het InnovationLAB in hal 9.

Verwachtingen
De rest van de dag was er in de RAI voor iedereen uit de glastuinbouwsector ook genoeg te zien en te beleven.Kom zeker ook even in stand 12.003 langs, niet te missen vlakbij ingang C, om daar de nieuwe Greenhouse Guide op te halen of even bij te kletsen. De GreenTech duurt nog tot en met donderdag.

 
Veel aandacht voor biologisch in diverse stands, waaronder bij Holland Plug.
 

Ook waterzuivering is actueel. VGE International zet daar UV-licht voor in.
 

Zelfs in Amsterdam kom je Zeeuwen tegen, zoals bij Environmental Monitoring Systems uit Sint-Annaland.
 

Twee nieuwe collega’s bij Jiffy: Luc de Bruyne en Kent Carrell gaan in Europa en de Verenigde Staten de vernieuwde Jiffy Pot R2 herintroduceren in de retail.


Ventiguard


Hogervorst Tabben


Ahoy Mardenkro!
 

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven