jubilaris weggestuurd

Jubileumfeest FloraHolland loopt uit de hand

Tholen – Een medewerker van FloraHolland is ontslagen omdat de viering van zijn 12,5-jarig jubileum door zijn eigen schuld nogal uit de hand liep. Een kritische speech en een schaars geklede dame zijn niet gepast als jubileumfeest, oordeelde de rechter deze week.

Stel je voor: je bent 12,5 jaar in dienst bij de veiling. Groot feest zou je zeggen. Een werknemer van Royal Flora Holland had daar zijn eigen ideeën over. Van zijn werkgever kreeg hij een budget van 125 euro om het heugelijke feit te vieren. De man besloot daarmee zijn collega's te trakteren op broodjes kroket en soep.

Echter, op de feestelijke dag kwam er nog iets binnen: een stripper in de kantine van FloraHolland. De dertig genodigden en anderen collega's keken toe hoe zij het feestvarken trakteerde op een act die niets met kroketten te maken had. Bovendien had de man een geluidsset meegenomen en gaf hij een speech waarin hij afgaf op zijn leidinggevenden. Hij klaagde dat FloraHolland nooit naar haar medewerkers zou luisteren.

De veiling vond het niet zo'n feestje en startte een ontbindingsprocedure. De man was het daar niet mee eens: hij gaf toe dat de striptease-act wel wat onhandig was, maar dat hij 12,5 jaar tot tevredenheid bij de veiling werkte en dat dit een eenmalig incident was.

Toch mag zijn spijtbetuiging niet baten. De rechter geeft Royal FloraHolland gelijk. Het vertrouwen is beschadigd – mede omdat de man zelf de stripper boekte en hierover loog - en de man moet toch echt op zoek naar een nieuwe werkgever.

Lees de hele uitspraak hier.Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven