Rond 11.00 veertigtal schademeldingen binnen bij Interpolis

Ondergelopen kassen en zwemmen in dockshelters

Tholen - Het noodweer dat gisteren over Nederland trok, heeft in de glastuinbouw de nodige ondergelopen kassen opgeleverd. Niet zo gek, omdat er soms in een kwartier tijd wel drie centimeter regen viel. Het waterschap Delfland zette de calamiteitsbergingen en extra pompen in.

"In de omgeving van De Lier kon er rijst geteeld worden." Bron: Instagram

Verstopte afvoer
Groene paprikateler Ewout Valstar had gisteren dan ook een drukke avond. Als lid van de vrijwillige brandweer in De Lier zag hij heel wat onderwater gelopen kassen. "Gelukkig voor veel telers werd er in die kassen op hangende goten geteeld en dus blijft de schade voor hun gewas beperkt. Het zal alleen wat vochtiger zijn, maar dat is niet onoverkomelijk. Bij ons op het bedrijf staat er water in de schuur, maar daarvoor hebben we de waterstofzuiger."

Bij een potplantenkweker was er een emmer in de afvoer geschoten waardoor het water niet meer wegliep. Bij hem stonden de potplanten vervolgens in een laag van 15 centimeter water. "Zodra de emmer eenmaal uit de afvoer was gehaald, zag je het water gelukkig snel weer dalen. De teler zelf bleef er laconiek onder, want volgens hem konden de planten een uurtje extra water wel verdragen."In 's Gravenzande liep bij CombiVlietlocatie VierVliet een dockshelter onder. Op beelden van de bewakingscamera kon je vervolgens kinderen in het 'zwembad' zien spelen. In De Lier kon er tussen de kassen gewaterskied worden.

Veertigtal schademeldingen tot nu toe
Interpolis kreeg in de loop van de ochtend vooral uit de regio Westland meldingen binnen. "Tot nu heeft Interpolis Agro een veertigtal meldingen ontvangen. Enkele schades door het overlopen van goten in het Westland. Ook is er schade aan apparatuur door inductie en bliksem gemeld. Vanuit de rest van Nederland krijgen we meldingen van hagelschade aan gewassen."

Particulieren
Tot slot hebben ook de nodige particulieren te stellen gehad met water in kamer of kelder. Regio15 kwam poolshoogte nemen bij enkele gedupeerden aan de Wethouder Dijkshoornlaan in Maasland (video).

Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven