Bob Andersen, Mount Elgon Orchards, over klimaatverandering

"Trump zou eens met ons moeten komen praten"

"Ik moet hier de eerste kweker nog tegenkomen die niet gelooft in de opwarming van de aarde. Alleen al in Kenia hebben we de afgelopen 5 jaar elk jaar weer records gebroken." Dat zegt kweker Bob Andersen van Mount Elgon Orchards (The Elgon Collection), een 43 ha tellende rozenkwekerij in Kitale, Kenia. Hij ziet de klimaatverandering als een echte bedreiging en het uitstappen van Amerika uit het klimaatakkoord van Parijs baart hem zorgen. "Trump zou eens met ons moeten komen praten."


Bob Andersen in de kas.

Opwarming van de aarde
Volgens Andersen bestaat er geen twijfel dat het warmer aan het worden is op aarde. "We hebben miljoenen ijsbergen in de wereld. Laat me er een zien die in omvang toeneemt," zegt hij. "In Kenia hadden we bijvoorbeeld een grote gletsjer op Mount Kenya, maar in de afgelopen 20 jaar is die bijna verdwenen.”

Andersen ervaart de klimaatverandering aan den lijve. "Het beïnvloedt zowel de productie als onze marketing, dus we zijn ons terdege bewust van de extreme weersomstandigheden."

Eigen bijdrage - rozenteelt
Gevraagd naar zijn eigen bijdrage zegt Andersen: "Ja, we dragen bij aan klimaatopwarming, maar laten we naar het geheel kijken. Onze totale luchtvrachtkosten bedragen 25% van de kosten voor de verwarming van een kas in Europa en we verwachten met ons hydro-elektriciteitsproject zelf 95% energie te kunnen genereren voor productie en koelketenbeheer."
 
Invloed op de sector
Nu april de natste maand ooit is geweest, zegt Andersen: "Ik geloof absoluut in klimaatopwarming en het zal voor de productie en kwaliteitscontrole in onze sector zeker een grotere uitdaging zijn in de toekomst."
 
Voor meer informatie
Mount Elgon Orchards Limited
Bob Andersen
Emial: bob@mtelgon.com
www.mtelgon.com


Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven