Kamervragen over steun vanwege bruinrot

Tholen - Hoe zit het met de steun voor rozentelers die vanwege bruinrot hun kas hebben moeten ruimen? Is dat bedrijfsrisico? Of is de schade die de maatregelen opleveren zo onevenredig zwaar, dat daarvoor steun moet komen? Dat wil Tweede
Kamerlid Maurits Von Martels weten van de minister van LNV, Carola Schouten, naar aanleiding van het bericht dat er eind april bruinrot is vastgesteld bij diverse rozentelers.

In zijn vragen gaat hij in op de maatregelen die zijn getroffen na de eerste uitbraak van bruinrot. Hij vraagt of en hoe de minister van plan is de gedupeerde rozentelers te steunen en met name de teler die tweemaal getroffen is door het virus. Verder vraagt Von Martels waarom het convenant Plantgezondheid, waarover sinds 2015 gesproken is, er nog niet is, of de minister bereid is om samen met partijen uit de sector de bron van de besmetting te vinden.

Lees de vragen hier.

In 2015 werden er ook vragen gesteld over het vergoeden van telers bij plantenziekten. Toen hield toenmalig staatssecretaris van Economische Zaken Van Dam de boot af.Publicatiedatum :
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven