Kwekerij Roobeek en Dutch Garden Plants samen verder

Kwekerij Roobeek is vanaf 1 april 2018 een onderdeel van Dutch Garden Plants BV uit Deurne (DGP). DGP zal in de toekomst een deel van zijn activiteiten uitvoeren vanuit deze locatie. Kwekerij Roobeek stond al langer op de nominatie om overgenomen te worden of verloren te gaan en de medewerkers van deze kwekerij zijn erg blij met de keuze voor DGP. Ook de eigenaren van DGP prijzen zich erg gelukkig met deze uitbreiding van hun bedrijf. Niet alleen de 10 hectare oppervlakte van de kwekerij geven het bedrijf mogelijkheden naar uitbreiding in de toekomst, maar ook het personeel van de kwekerij geeft DGP een positieve boost naar de toekomst. De 50 medewerkers op de kwekerij zullen voor de toekomst een grote toegevoegde waarde zijn voor DGP, maar zullen zeker ook ingezet gaan worden voor werkzaamheden verwant aan de groensector.Kwekerij Roobeek is zijn activiteiten gestart in 1983 en is in de laatste tien jaar uitgegroeid tot een begrip in de coniferenteelt. Potgeteelde coniferen P21, meest Thuja Smaragd, Brabant en Yellow Ribbon van 80+ tot 140+ omvatten het grootste deel van de voorraadlijst. Daarnaast bestaat een groot deel van het aanbod uit stammetjes met bol P15 van het voorgenoemde sortiment aangevuld met Chamaecyparis Ellwoodii en worden er Chamaecyparis Nana Gracilis in diverse maten en grote hoeveelheden gekweekt.

Toen de eigenaren van Dutch Garden Plants ter oren kwam dat de kwekerij zou sluiten, was het besluit snel genomen om de kwekerij in de huidige vorm over te nemen. Alle werknemers, inclusief leiding, blijven op de kwekerij en het sortiment, van hoge kwaliteit, blijft onveranderd. Wellicht zal in de toekomst het sortiment uitgebreid worden, maar de nadruk op kwaliteit zal niet veranderen. Ook het personeelsbestand zal niet veranderen. Kwekerij Roobeek blijft een werkplek voor mensen die op de reguliere arbeidsmarkt niet aan een baan kunnen komen.

Het werk op de kwekerij wordt van oudsher verricht door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is in die hoedanigheid altijd onderdeel geweest van de sociale arbeidsvoorziening voor de gemeenten Beesel, Bergen en Venlo. Echter is in deze sector de laatste tijd nogal wat veranderd en bij de intreding van de participatiewet is het besluit gevallen de kwekerij niet langer onderdeel uit te laten maken van de sociale arbeidsvoorziening binnen de genoemde gemeenten. Naast het werk op de kwekerij wordt er al jaren werk verricht voor anderen. Te denken valt aan oppotten, schoonmaken van potten, knippen van stammen, opsieren van kerstboompjes en paastakken en ander werk dat direct of indirect te maken heeft met ‘groen’. Het pakket aanverwante werkzaamheden zal in de toekomst uitgebreid worden. Hebben jullie werk, waar veel handelingen in verricht moeten worden, denk dan eens wat kwekerij Roobeek voor jullie kan betekenen.

Voor meer informatie:
Kwekerij Roobeek
Verlengde Roobeekweg 8
5944 NR Arcen
T: 077-4732085
M: 06-10933136 (D. Sonneveld mobiel)

Paul Tiellemans
E: ptiellemans@waagroep.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven