Paul Driessen, Greenlines Retail B.V.:

"Slimme logistiek is ‘win-win-win’"

Tholen - Sinds 2001 vormt duurzaamheid een speerpunt voor Greenlines Retail. Volgens de logistiek dienstverlener – het bedrijf kan de plantenlogistiek voor alle ketenpartijen in de Benelux van A tot Z verzorgen – kan een slimme logistiek bijdragen aan vergroening en aan het verminderen van ketenkosten. “Sindsdien zijn alle inspanningen gericht op Supply Chain”, vertelt Paul Driessen. “Door de logistieke keten te verkorten, ontstaat er ruimte om kilometers te reduceren en de beladingsgraad te optimaliseren. Die slimme logistiek is goed voor de reductie van emissies en kosten. Daarvan profiteren het milieu, de klanten en Greenlines Retail zelf. Zulke slimme logistiek is dus ‘win-win-win’.”Zeker in de vers industrie staat of valt een goede logistiek met snelheid. Daarom garandeert Greenlines een doorlooptijd van maximaal één dag van leverancier, via overslag tot bij de retailfilialen voor de deur. Dat geldt naar eigen zeggen voor alle retailfilialen in de hele Benelux en zou, dankzij een uitgebreid logistiek netwerk, geen ‘acrobatische improvisaties’ vergen.

Helikopterview
Dit logistieke netwerk bestaat momenteel uit zeven geconditioneerde hubs en ruim 100 geconditioneerde vrachtauto’s. Deze hubs en vrachtauto’s zijn van zeven gespecialiseerde logistiek dienstverleners binnen de sector. Greenlines beschikt zodoende over een soort helikopterview over de logistieke stromen en kan, samen met deze partners, de verschillende ladingstromen zo combineren dat de meest efficiënte en effectieve logistieke oplossingen gevonden worden.
Kwekers, handelsbedrijven en retail kunnen allen een beroep doen op de het netwerk van Greenlines Retail en ook partijen van buiten de sierteeltsector zijn welkom. Greenlines Retail werkt met de meest voorkomende ladingdragers zoals CC karren, (Euro) pallets en Eurocontainers.


Voor meer informatie:
GreenLines
Paul Driessen
Nijverheidstraat 40
6681 LN Bemmel
T: 088 323 33 66
E: paul.driessen@greenlines.nl
www.greenlines.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven